GAVER: Anja Ulveseth Heggen (t.v.) og Camilla Kårbø har med seg gaver til Erik Furnes. ALLE FOTO: Brit Rønningen

Går i land fra ImF-havet

Erik Furnes fikk gode ord, gaver og velsignelse med seg fra medarbeiderne i ImF da de tok avskjed med ham som generalsekretær.

Lunsjrommet i ImFs kontor i fjerde etasje i Straume Forum er klar til avskjedsfest med pizza og kake. Medarbeiderne skal ta avskjed med Erik Furnes. På forhånd har de som vil si noen ord til den avtroppende generalsekretæren, gitt beskjed til personalleder Camilla Kårbø. Først ut er radio- og TV-pastor Gunnar Ferstad i P7.

BILDE: Gunnar Ferstad takker Erik Furnes for at han har vært på ImF-havet.

– Jeg vil sitere en setning fra 2. Kor 11,25, sier Ferstad og leser: «Jeg drev en gang et helt døgn rundt på havet.» Verset møtes med litt forvirret munterhet rundt langbordet.

Ferstad forklarer: – Det er Paulus som ramser opp hva han har lidd for evangeliets skyld. Erik, du har vært med på litt av hvert på ImF-havet, og nå er du i ferd med å gå i land.

Ferstad holder seg i bildet. Med seg i plastposen har han en gave i form av to figurer, formet av samme stykke drivved, som skal forestille Erik og kona Anne.

Respekt
Nestemann ut er medieleder Petter Olsen. Han har med seg Siste Indre nr. 5/2009, kretsbladet til ImF Rogaland. Olsen forteller at han var utsendt reporter for bladet da han i august 2009 for første gang traff Erik Furnes på Bedehuskonferansen på Varhaug misjonshus. Olsen siterer noe av det han refererte den da nyansatte generalsekretæren på i bladet, for å få frem sider ved Furnes:

«Ofte har vi ikke de store forhåpningene til sammenkomstene (på bedehuset). Men vi må se stort på det arbeidet som drives på bedehuset og se potensialet i de som samles og fremelske nådegavene i forsamlingen.», «Problemet er at det har vært for lite vekst i den enkelte kristnes liv og i bredden i forkynnelsen.» og «En regjering kan verken kristne eller avkristne. Det er det bare de kristne selv som kan. Vekkelse har alltid startet i Guds forsamling.»

GODE ORD: Petter Olsen kommer med mange rosende ord i sin hilsen til Erik Furnes.

– Du snakket om vekkelse via leir, skole, forsamling og familie, og her ser vi konturene av Awana, satsing på barn og unge, sier Olsen og går over til å snakke om sin erfaring som Sambåndet-redaktør mens Furnes har vært generalsekretær.

– Du har ansatt fagfolk og har hatt respekt for faget og for redaktørinstituttet, sier Olsen.

– Takk for klarsyn og klar tale, både åndelig og strategisk, avslutter han.

Sensitive saker
Administrasjonsleder Helge Kleven begynner sin tale med å takke Furnes for å han ansett ham i ImF.

– Jeg setter pris på din målrettethet og gjennomføringskraft og kreativitet. Vi snakker gjerne om de store prosjektene, men du ser også menneskene i disse prosjektene. Som for eksempel Sjøholt folkehøgskole, der er du opptatt av hva skolen kan bety for den enkelte ungdom som strever. Jeg har også gleden av å være sammen med Erik som leder på T&T-gruppen i ImF Straume. Der er han opptatt av å lære seg navnene på barna, sier Kleven.

GEMYTTLIG: God drøs rundt bordet da Erik Furnes ble takket av.

Administrasjonslederen løfter også frem en del av Furnes sitt ansvar som ikke så ofte blir nevnt.

– Vi snakker om sensitive saker som krenkelses- og overgrepssaker. Det har vært ditt ansvar å gå inn i kompleksiteten og det vanskelige i disse sakene. Selv om vi har en koordineringsgruppe som jobber med dem, så blir du gjerne stående alene på et tidspunkt. Der har du stått på for de som har vært utsatt for krenkelser og overgrep. Du har vært en leder med stor ydmykhet i møte med komplekse saker, og samtidig har du vært modig, understreker Helge Kleven.

Gaver
Personalleder Camilla Kårbø og Anja Ulveseth Heggen, påtroppende leder sammen med Runar Landro, har med gaver til Furnes.

– Det er rart å gå videre uten deg, synes Ulveseth Heggen.

Sammen med mannen driver hun en Circle K-stasjon, og Furnes får et velkomment gavekort på bilvask.

Camilla Kårbø har med en grønn plante og forteller at den første gang ble brakt til Norge av en norsk misjonær.

– Kjært barn har mange navn. Denne heter pengetre, men kalles også elefantøre og misjonærplante. Det er det siste navnet vi ønsker skal bety noe for deg, forklarer personallederen.

TAKK. Erik Furnes takker for de gode ordene og for medarbeiderne.

Takketale
Det er ingen flere talere på listen. Nå gjenstår bare takketalen fra Furnes.

– Jeg må trene meg i å være stille og ta imot, sier Furnes med et smil.

– Det er litt rart å slutte, men jeg merker at det nå er på tide. Så vil jeg si at jeg setter stor pris på det dere har gjort, og at dere har vist tjenersinn.

Erik Furnes avslutter med en oppmuntring:

– Vi må våge å innta nytt land, og vi har en Gud som gir kraft.

Som avslutning går påtroppende ImF-leder Runar Landro frem til Furnes for å velsigne ham.

– «Glem ikke lederne deres!», står det i Hebreerbrevet. Du har som leder vært med og modellere troen og det å gå i tro, understreker Landro.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.