SOFAPRAT: Jostein Åsen i samtale med møteleder Torgeir Lauvås om bedehusfestivalen. FOTO: Brit Rønningen

Lager bedehusfestival for mer fellesskap

Finsland bedehus inviterer til festival for at nye mennesker skal få mulighet til å komme inn på bedehuset og finne sin plass der.

LYNGDAL: Ungdomsarbeider Jostein Åsen på Finsland bedehus i Kristiansand kommune (tidligere Songdalen) er sofagjest på kveldsmøtet 6. juli på Lyngdal Bibelcamp for å fortelle om bedehusfestivalen som Finsland bedehus skal arrangere 24.-27. august.

– Det er første gang vi arrangerer bedehusfestival, og det er kanskje første bedehusfestival i det hele tatt, sier Åsen til sambåndet.no etter kveldsmøtet.

Han understreker at det ikke er hans idé, men en felles tanke på bedehuset.

Mulighet
– Hvorfor bedehusfestival?

– Det er en mulighet for nye å komme inn på bedehuset. Vi gjør det for at folk skal få møte Jesus. Festivalen er også en måte å presentere arbeidet på bedehuset på.

Finsland bedehus har variert arbeid, som småbarnstreff, minisingers, søndagsskole, yngres, bibelgrupper for ungdom, samlinger for unge voksne og bibeltimer for voksne. Ifølge Åsen har Finsland bedehus rundt 100 medlemmer.

ØNSKE: Jostein Åsen ønsker at flere skal finne sin plass i fellesskapet på bedehuset. FOTO: Brit Rønningen

Engasjere seg
– Festivalen kan inspirere til å engasjere seg i kristent arbeid. Jeg møter folk som sier: «Det er ikke plass til meg. Jeg har ikke noe å bidra med.» Vi ønsker å vise at det er plass til deg i fellesskapet. Det er basert på dugnad, frivillig arbeid. Du kan bidra med det du kan, om det er snekring eller maling.

For å illustrere hvor viktig det er at folk opplever at det er plass til dem i fellesskapet, forteller Åsen om to ungdommer som ble kristne i bibelgruppa de gikk i.

– De kunne bidra med å være lydteknikere, og de synes det er stas å få være med. Nå føler de at de er en del av fellesskapet.

– Dere har kalt bedehusfestivalen «Hjertelys». Hvorfor det?

– Det viser til at Guds ord gir lys. Hjerte betyr kjærlighet. Vi er elsket så høyt at Jesus døde for oss.

Program
– Hva kan du si om programmet?

– Det blir møter med forkynnelse, seminarer, konserter og aktiviteter for barn og unge, som hoppeslott og volleyballturnering, forteller Åsen.

På bedehusets hjemmeside står det mer konkret at det blir møte med Rune Tobiassen som nylig har kommet ut med boken «17 grunner til at jeg er kristen», to seminarer med Leder i Heltfri.net, Alexis Lundh, seminar om kreativ formidling av Open Air Campaigners, seminar med Broken Chains MC-klubb og konsert med Justified og familien Børud og flere andre.

– Jeg vil takke bedehuset for at vi har mulighet til å arrangere noe som dette, sier Jostein Åsen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.