KURS OG KONSERT: Solveig Leithaug kommer til Emblem bedehusforsamling. Her er hun på Lyngdal Bibelcamp 2021. FOTO: BRIT RØNNINGEN

Emblem bedehusforsamling får besøk fra Nashville

Først ville forsamlingen ha konsert med Solveig Leithaug, nå blir det både konsert og låtskriverkurs med Leithaug og musikerne Tim og Angela Lauer fra Nashville.

Emblem bedehusforsamling i Ålesund bruker en del av sangene som Solveig Leithaug har skrevet.

– Vi har blitt inspirert av sangene og har lenge ønsket konsert med henne på bedehuset, sier sang- og musikkpastor Ole Andreas Høyberg i Emblem bedehusforsamling til sambåndet.no.

Helgen 27.–29. september blir det ikke bare konsert med Leithaug, men også låtskriverkurs, og hun kommer ikke alene.

Kreativ forsamling
Det startet med at Høyberg hadde en samtale med forsamlingens hovedpastor, Arild Ove Halås, der han spurte om det å invitere Solveig Leithaug til Emblem bedehus.

– Da responderte han ganske kjapt: «Ja, men jeg kjenner jo Solveig», forteller Høyberg.
Da Halås tok kontakt med Leithaug, viste det seg at hun skulle til Norge i september.

– Vi har en del her i forsamlingen som skriver både dikt og sanger og er kreative på den musikalske fronten. Jeg har tenkt litt på hva som kunne løftet arbeidet. Solveig Leithaug er jo en kjempedyktig låtskriver. Vi spurte om hun kunne arrangere et låtskriverkurs, fortsetter Høyberg.

ILLUSTRASJON: Arrangementsplakaten.

Emmy-nominerte
Leithaug sa ja til det. I tillegg spurte sangeren om det var greit at hun tok med seg to venner fra Nashville, Tim og Angela Lauer. Det er to Emmy-nominerte låtskrivere som har samarbeidet med mange kjente artister, som Dolly Parton, Taylor Swift og Amy Grant.

– Plutselig kommer de til Emblem. Det er jo litt sånn klype-seg-selv-i-armen-opplevelse. Vi gleder oss veldig til det, sier Ole Andreas Høyberg.

Sang- og musikkpastoren understreker at låtskriverkurset ikke bare skal være et kurs, men også en mulighet for å skrive sammen i gruppe.

Helgen avsluttes med en konsert søndag kveld med Solveig Leithaug, ungdomskoret Respons, Adam Cliff og Tom Giske.

Erfarne og uerfarne
– Hvem er låtskriverkurset for?

– Vi har både veldig erfarne låtskrivere som kommer til å være med, og så har nokså ferske låtskrivere.

Blant de erfarne låtskriverne som kommer, nevner Høyberg Arild Berstad, som er dirigent for koret Respons, og blant de mer uerfarne vil det komme unge folk fra Respons.

Låtskriverkurset har en maksgrense på 40 personer. Når sambåndet.no snakker med Høyberg, er det 15 påmeldte (se mer praktisk info. i faktaboks nederst).

Inspirere
– Hva ønsker dere med låtskriverkurset og gospelhelgen?

– Det er først og fremst å inspirere folk til å gjøre mer av og bruke mer av de kreative gavene som vi er skapt med, og inspirere folk til å ta tak i skaperkraften i seg selv, bli kjent med den og videreutvikle den.

Forventinger
– Hva slags forventninger har du til dette?

– Forventningen er å møte mange som har samme interesse. Låtskriving er et ganske smalt felt i Norge. Det å få møte andre som også brenner for det, er jo viktig, og da kan man inspirere hverandre, svarer Høyberg og legger til:

– Håpet er at det kan bli skapt flotte sanger den helgen, men også at det kan føre til videre arbeid, sånn at vi som forsamling i større grad kan skrive sanger som både kan berike gudstjenesten og også spilles utenfor bedehusveggene.

Nytt samarbeid
– Så du håper at det ikke bare blir med denne helgen?

– Mitt håp er at det her skal tenne en gnist slik at vi kan fortsette å samles etter helgen, at det blir en start på noe nytt, et nytt samarbeid som kan fortsette å fremover, og at vi som forsamling kan gjøre mer sammen, sier sang- og musikkpastor Ole Andreas Høyberg.

Låtskriverkurs og gospelhelg

  • Hvor: Emblem bedehus, Ålesund
  • Når: 27.-29. september
  • Program: Fredag kl. 19. til lørdag: Låtskriverkurs. Søndag kl. 19: Konsert med Solveig Leithaug, Respons, Adam Cliff og Tom Giske.
  • Påmelding: Send e-post til emblem@imf.no for å motta påmeldingslenke.
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.