MIKS: ‒ Repertoaret er en miks av gospel, pop, blues og country, sier Ole Andreas Høyberg, alias Adam Cliff. FOTO: PRIVAT

Emblem-pastor gir ut debutalbum i tro

Som 16-åring hadde Ole Andreas Høyberg en drøm om å leve av musikk. Nå holder drømmen på å gå i oppfyllelse siden han nå har gitt ut debutalbumet «Above the Sky».

Administrasjonsleder og sang- og musikkpastor i Emblem bedehusforsamling, Ole Andreas Høyberg, har fått flere hint om at han kanskje skulle jobbe med musikk. Det siste avgjørende puffet fikk han av mentoren Patrick Dodson som spurte «What’s your 10 year plan?»

‒ Jeg hadde knapt nok en tidagers plan og ble svar skyldig. Patrick svarte: «If you don’t make a plan for your life, someone else will», forteller Høyberg til sambåndet.no

Før det hadde han i 16-årsalderen en drøm om å bli musiker.

Drømmen
‒ Da jeg ble eldre, begynte jeg etter hvert å tro at det var umulig å leve av musikk.

1 2012 jobbet Høyberg som arkivleder og ble gift med Marie Helene som utfordret ham til å satse på musikken, som igjen førte til det allerede nevnte møtet med Patrick Dodson. Prosessen førte til at Høyberg sa opp jobben og satset fullt på drømmen.

‒ For å lage et album trengte jeg sanger. Den første tiden brukte jeg på låtskriving. Sangen «Song Of Adam», som ble min første singel, lagde jeg på vei til et lovsangsseminar med Jan Honningdal. Den sangen handler ikke om artisten Adam Cliff, men om Adam fra 1. Mosebok.

Artistnavn
‒ Ja, hvorfor har du tatt Adam Cliff som artistnavn?

‒ På den tiden skrev jeg utelukkende på engelsk, og jeg ville ha et artistnavn. Jeg begynte å stille meg spørsmål som: Hvem er Ole Andreas Høyberg? Hva betyr navnet? Ole Andreas betyr «mandig stamfar». Da tok jeg navnet Adam som betyr «menneske» eller «mann». Navnet Høyberg stammer fra at oldefaren min bygde huset sitt på et høyt berg, så jeg landet på Cliff, Adam Cliff.

I arbeidet med albumet har Høyberg samarbeidet med flere musikere og produsenter, som Christian Ingebrigtsen som er produsent og medskribent på tittelsporet «Above The Sky», Ole Kolbjørn Osøien i Vålerenga Platefabrikk og sunnmøringen Kåre Skare Lystad. Albumet er mastret av franskmannen Bruno Gruel som blant annet har mastret David Guetta og Hillsong Worship.

Miks
‒ Hva kan du si om albumet?

‒ Albumet er en musikalsk reise i ulike sjangeruttrykk med en tydelig signatur både i stemme og sound (lyd). Låtene utfyller hverandre tematisk, og det handler om livets opp- og nedturer og rom for dypere mening, ettertanke og håp, sier Høyberg.

Albumet består av ni egenskrevne sanger og en coverlåt. Coverlåten er en Negro Spiritual, “Were You There When They Crucified My Lord?” som Høyberg har laget ny melodi til.

‒ Repertoaret er en miks av gospel, pop, blues og country. Artister jeg er inspirert av, er blant andre Johnny Cash, John Mayer, U2 og Lenny Kravitz.

Dimensjon
‒ Hva vil du med albumet?

‒ Albumet handler om erfaringer man gjør seg i livet, både positive og negative, som jeg tror mange vil kjenne seg igjen i. Samtidig har albumet en høyere dimensjon. Jeg tror på at vi er skapt med en hensikt, og at vi ikke er her av en tilfeldighet. Jeg håper at albumet kan være med og spre håp og inspirere folk til å bli kjent med Skaperen og åpne opp hjertet sitt for en høyere dimensjon og en tro på Jesus.

Veivalg
Hvorfor «Above the Sky»?

‒ Inspirasjonen til tittelsporet er hentet fra en video om ørneunger som skulle lære seg å fly for første gang. I starten trener de på å stå på noen steiner hvor de hopper ned mens de flyr noen meter før de lander. De trener på å bruke vingene til å la vinden bære dem fremover. Tenk deg en ørneunge på Runde. På et eller annet tidspunkt må de satse på at når de setter utfor klippen, vil vinden bære dem og de klarer å fly. Det bildet kan også handle om å ta veivalg hvor man tar et skritt i tro, en tro på at Gud vil bære deg gjennom.

Hvem er dette albumet for?

‒ Når jeg ser på statistikken fra Spotify, ser jeg at de fleste av mine lyttere er i alderen 35-60 år. Samtidig har jeg sanger som jeg tror vil fenge de yngre, som for eksempel «Superman», og til eldre lyttere vil jeg anbefale sangen «Song Of Adam», sier Ole Andreas Høyberg.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.