INNVIELSE: Det nye Vågen bedehus blir innviet til Gud. Håvard Brekkå (nummer tre fra venstre) talte på storsamlingen søndag. FOTO: Privat

Liten flokk åpner stort bedehus

Sist helg åpnet det nye bedehuset i Ølensvåg, Vågen bedehus. Forsamlingen som har cirka 150 medlemmer, har bygd et bedehus til 25 millioner kroner.

– Jeg er litt lettet over at vi er ferdige, men jeg er også takknemlig for at alt gikk så bra, og at så mange viste sin interesse for å komme. Det sier styreleder Leif Thorsen i Vågen bedehus til sambåndet.no.

Helgen 18.–20. oktober var travel med åpning av det nye Vågen bedehus som har plass til 200 personer. Sambåndet skrev første gang om det nye bedehuset i nr. 7/23 og på sambåndet.no 17. desember 2023 og 14. oktober 2024.

Fellesskap og konsert
Fredag 18. oktober var det temakveld med om lag 100 deltakere. Aslak Tveita fra Fokus hverdagsmenighet på Klepp hadde innledning om levende fellesskap.

– Det handlet om hvordan vi kan fungere som fellesskap for dem som er rundt oss og for dem som går her på huset. Hvordan vi kan bruke det nye bedehuset best mulig, for oss som fellesskap internt og som et inkluderende fellesskap for alle de som bor rundt oss i Ølensvåg og bygdene rundt, forklarer Thorsen.

KONSERT: Haugalandskoret Voice of Joy bød på konsert lørdag kveld. FOTO: PRIVAT

Lørdag 19. oktober var det konsert på kvelden med koret Voice of Joy med et innslag der man fortalte om byggeprosessen rundt det nye bedehuset og om bakgrunnen for prosessen.

– Det var veldig flott konsert som varte i nesten to timer, sier Thorsen.

Storsamling
Søndag 20. oktober var det storsamling med en bolk med informasjon om byggeprosessen og om det gamle bedehusets historie. huset ble innviet til Gud  i en seremoni der alle generasjoner var med i en forbønnshandling og skriftlesning. Det var sang av to barnekor og tale av Håkon Brekkå, en lokal forkynner. Til slutt var det feiring med kake og hamburgere og pølse.

– Da ble huset overfylt. Vi hadde ekstra stoler vi hadde lånt for anledningen. Det var i hvert fall mer enn 250 personer, forteller Thorsen.

FULLT HUS: Søndag 20. oktober ble det «Storsamling», bokstavelig talt. FOTO: PRIVAT

Takknemlig
– Hva sitter du igjen med etter åpningshelga?

– Vi er veldig takknemlige både for at det var mange som kom, og at det er mange som står bak oss, men også for at vi har fått et så flott og tjenlig hus. Huset ligger vegg i vegg med skole- og bygdesenteret og har felles uteområde med fotballbane og lekeplass.

EKSTRA STOLER: Det var fullt hus på åpningshelgen for det nye Vågen bedehus. FOTO: Privat

Det nye Vågen bedehus ble dyrere enn de hadde trodd med en sluttsum på 25 millioner kroner.

– Allikevel har vi fått mange små og noen kjempestore gaver som gjør at vi kommer bedre ut enn vi hadde fryktet. Når vi planla huset, hadde vi ingen planer for inventar. Underveis i prosessen har vi fått inn gaver som gjør at det kunne bli realisert med helt komplett inventar som vi har trengt. Vi er en liten flokk som har satset stort, konstaterer Thorsen.

KAKE: Kake hører med når en skal feire åpning av nytt bedehus. FOTO: Privat

Møteplass
– Hva tror du det nye bedehuset vil bety for forsamlingen og Ølensvåg?

– Forsamlingen drømmer om at huset skal bli brukt til Guds ære i nye hundre år. Vi tror og håper at det vil bli et mye brukt hus, et hus der det er lav terskel for å komme inn på, og der folk kjenner seg hjemme.

Thorsen påpeker at Ølensvåg er ei lita bygd med rundt 500 innbyggere, og at det er ikke så mye kristent arbeid i distriktet rundt.

– Så vi ønsker at bedehuset kan være en møteplass for alle som ønsker det i bygdene rundt, og vi vil satse på barne- og ungdomsarbeid med tanke på ungene i bygda, sier han.

Forsamlingen starter en ny ungdomsklubb i november.

ØLENSVÅG: Slik ser det nye Vågen bedehus ut. FOTO: Privat

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.