DIGITALT: Eirik N. Helgøy i Awana Norge sto for lanseringen av det nye digitale undervisningsopplegget og kunne også røpe litt om neste prosjekt. FOTO: PETTER OLSEN
Awana i gang med neste nyvinning
Awana Norge har startet prosessen med å lage et nytt digitalt verktøy som kobler tro i menighet sammen med tro i hjemmet.
SANDNES: Det var Eirik N. Helgøy, leder for teknologi og innovasjon i Awana Norge, som røpet dette på Awana DNA-konferansen 22. mars.
– Vi begynner nå å lage det vi tenker kan være et stort og veldig nyttig verktøy for foreldre for at de skal få være med på disippelgjøring i hjemmet. Vi har mye materiale og innhold vi har lyst til å formidle på ulike måter. Så må vi finne innpakningen og bygge systemene, og så skal vi lansere det senere, utdyper Helgøy overfor Sambåndet.
Inspirere
Helgøy fortalte dette i sitt andre innlegg for dagen, som en respons på at undervisningsleder i Awana Norge, Jorunn Singstad Djupvik, snakket om hvordan man kan inspirere foreldre til å dele troen hjemme.
– Foreldre har to–tre ganger så stor påvirkning på barnas tro som det kristent arbeid har, framholdt Djupvik.
En undersøkelse fra One Hope Church viser at 67 prosent av foreldrene tenker at de har det største ansvaret for å formidle tro til sine barn. Bare 24 prosent sier de er på et godt sted når det gjelder trospraksiser hjemme. Kun 25 prosent svarte at deres barn for tiden har mulighet for å bli kjent med Jesus hjemme.
Skam
Undervisningslederen trakk fram en av Bibelens mest kjente fortellinger, om David og Goliat:
- David visste at han kjempet Guds kamp, ikke sin egen.
- Han fulgte Guds ledelse og lot seg ikke påvirke av mennesker.
- Han brukte et våpen han behersket.
– Jeg tror foreldre kjenner på skam. De føler oppdraget er for stort, sa Djupvik.
Livet
Oppmuntrende fellesskap og utrustning til godt foreldreskap var elementer som undervisningslederen pekte på for å være til hjelp. Selv hadde hun god erfaring med rytmer og vaner i hjemmet.
I en undersøkelse undervisningslederen viste til, ønsket foreldre seg mer kunnskap og formidling av tro til barn og foreldreferdigheter.
– Vi må begynne å snakke om livet og hverdagen, understreket Jorunn Singstad Djupvik.

FORELDRE: Jorunn Singstad Djupvik snakket om hvordan man kan inspirere foreldre til å dele tro i hjemmet. FOTO: PETTER OLSEN
Registrering
På DNA-konferansen ble det lansert både ny nettside for Awana Norge og en ny digital plattform for undervisningen. Sambåndet omtalte denne løsningen i nr. 2/25. Det var Eirik N. Helgøy som presenterte nyvinningen i sitt første innlegg.
– Nå har vi åpnet opp slik at hvem som helst kan gå inn på awana.no og registrere en bruker der, sier Helgøy.
Fram mot konferansen 22. mars har Awana Norge hatt noen testbrukere og har lagt inn noen innstillinger og funksjoner. Nå kan man registrere seg som ny bruker. Dersom man er Awana-medlem, kan man gå inn og registrere menigheten så man får tilgang til det nye digitale systemet.
Mobilapp
I uke 12 lanserte Awana Norge også mobilapp som man kan bruke til styre en Awana-samling, slik at en etter hvert kan få pushvarsel direkte på mobilen.
– Man kan bruke nettleser, men nå har vi også mobilapp. Det er helt nytt nå, forteller Helgøy.
Gruppefunksjonaliteten er forbedret slik at menigheten kan legge til sine grupper selv, samt legge til samlingene og undervisningen i gruppene. Når man legger inn en samling, kan man velge en bruker som skal ha de ulike samlingene, og da får den brukeren kun opp de samlingene som vedkommende er satt opp på.
– Det er veldig enkelt for ledere i barnekirken å få oversikt, og så kan de også trykke «Godkjenn» eller «Avvis» og gi en beskjed hvis de ikke kan. Så du kan administrere hele oppdriften direkte i systemet.

LANSERT: Eirik N. Helgøy fortalte at alt nå er klart for å registre seg i den digitale løsningen til Awana Norge. FOTO: PETTER OLSEN
Kalender
Awana Norge har også laget kalender som er lagt til i den digitale løsningen. Der kan man for hver uke se de ulike samlingene i de ulike gruppene. For hver samling ser man hvilke ledere som er satt på hvilke samlinger, og hvilke temaer som er satt opp.
– Det er veldig enkelt å få oversikt. Det tror vi vil gjøre at barnelederne i menighetene kan spare ganske mye tid på administrasjon. Målet at de skal bruke mindre tid på å jobbe og styre og bruke mer tid barna eller annen type oppfølging, framholder Helgøy.
Tilbakemeldinger
Ifølge Eirik N. Helgøy har de fått gode tilbakemeldinger fra de som nå er kommet i gang med å registrere seg på nettsiden eller den nye appen. Allerede lørdag kveld 22. mars, ikke lenge etter at appen ble lansert, var det cirka ti menigheter som var inne og registrerte seg.
– Det er veldig kjekt at folk er ivrige på å komme i gang. Det virker som folk er glade for at de har fått et sånt verktøy, og at de er klare for å komme i gang med og prøve det, sier leder for teknologi og innovasjon i Awana Norge.
Petter Olsen har bidratt til denne artikkelen. Du kan lese mer fra konferansen i Sambåndet nr. 4/25, som kommer ut 16. april.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!