Sambåndet

Fredag 23. august 2019
RSS

Divisi puster videre

Klare for ny konserthelg i pusterom-serien. Denne gangen sammen med lokale Hordalands-kor.

Av Vilhelm Viksøy. Publisert 23. januar 2015.

23.–25. januar drar koret divisi på turné og arrangerer konserter i tre ulike kirker i Hordaland; Fjell Kyrkje på Sotra, Norheimsund Kirke og Erdal Kirke på Askøy.

– Vi ønsker å skape et «pusterom» og tilby mennesker en konsertopplevelse der hjerte og sjel kan få ro, og der en gjennom musikken kan få et glimt av det store Gud gjør og har gjort for oss, skriver koret i en pressemelding.

– Skape pusterom
I løpet av konserthelga vil koret synge mest fra eget repertoar, men også enkelte ledd fra Steve Dobrogosz’ messe som de turnerte med under merkelappen «pusterom» i november i fjor.

– Verden der ute trekker oss i alle retninger med mas om alt vi bør gjøre og ikke gjøre. Vi ønsker å røre ved hjertene og la folk få et pusterom og fred ifra det som opptar oss i hverdagen av sorger og bekymringer, sier korets dirigent Anders Berglund.

Lokale kor
På alle tre konsertene denne helgen vil divisi samarbeide med lokale sanggrupper. Vokalgruppa Bless vil delta i Fjell kirke, i Norheimsund synger de sammen med Nordheimsund og Øystese ungdomskor, og i Erdal har koret med seg gospelgruppa Redeemed.

– Vi håper at samarbeidet kan bidra til gjensidig inspirasjon og en flott konsertopplevelse for så vel utøvere som publikum, skriver koret.’

Sjangerbredde
Koret divisi består av 30 erfarne sangere fra hele Sør-Norge. I fjor hadde koret 30-årsjubileum, og gjennom disse årene har koret fremført mer enn 300 konserter, spilt inn over 10 CD-er og turnert landet på kryss og tvers.

Koret har konserter innenfor ulike sjangre og har flere ganger fremført store verk som bl.a. Händels Messias og Oratoriet Paulus. Anders Berglund har vært dirigent og musikalsk ansvarlig i koret siden 2011.

p-divisi-2

 

2 Comments »

 • 1

  Marit hauge

  24. januar, 2015, kl. 09:22

  Det ble en flott konsertopplevelse i Fjell kirke. Er stolt av å ha et slikt kor i vår sammenheng! En av måtene å gi dette koret et godt håndtrykk på, er stille opp når de har konsert!
  De gav et fantastisk » pusterom» på konserten. God kvalitet. Sang fra hjertet til hjertet. De formidler evangeliet, trøst og håp gjennom sangen sin.
  Det samme gjorde Vokalgruppa BLESS som var med i fjell kirke!!!
  Vi trenger slike kor og grupper!

  Svar
 • 2

  Roald evensen

  27. januar, 2015, kl. 13:26

  Fikk gleden å være til stede på konsert i Erdal kirke på Askøy .
  Skikkelig fin kveld med veldig mye variert sang og musikk.
  Heia DIVISI. Dere er skikkelig bra!
  Tror dere neste gang vil få flere på konsert ved å annonsere litt heftigere.
  Ta kjerne kontakt med et bredt lag av kristne forsamlinger på Askøy. Vi vil være med å bidra. Dere bør bli hørt av flere Askøyværinger neste gang.

  Svar

Skriv en kommentar

Dei 27 deltakarane på Nordhordland Indremisjon sin fjellvandringsleir på Raknestunet fekk mange flotte opplevingar på Osterøy førre veke, fortel ein av deltakarane, Leikny Strømme Flathus, i denne luftige reportasjen.

Ny nordsamisk omsetjing av Bibelen får ringverknadar for alle delar av den samiske kulturen.

KVS-Lyngdal og Bildøy Bibelskole må «ut på bygda» for å få plass til alle elevene, og KVS-Bygland passerte 60 elever – med erfaringsbasert håp om flere.

KOMMENTAR Biskop Atle Sommerfeldt må lære seg forskjellen på å bli støtt og å bli utstøtt.

Muslimske og kristne minoritetsungdommar godtar at leiinga i religiøs samanheng er mannsdominert, sjølv om dei forventar likestilling heime og i offentlegheita elles.

Copyright © Sambåndet 2019