JUBILEUMSFEIRING: Bergens Indremisjon og Divisi feirer henholdsvis 160 år og 40 år. Her synger Divisi på konferansen "Tro & arbeid - Kristen på arbeidsplassen", 30. oktober 2021 i Betlehem. FOTO: Sambåndet arkiv

Bergens Indremisjon + Divisi = 200

I år er Bergens Indremisjon 160 år og Divisi 40 år. Det feirer de sammen helgen 25.-26. november med festkonsert, festgudstjeneste og Sammen i sangen.

– Vi har allerede startet jubileumsfeiringen, sier Marit Mulelid til sambåndet.no.

Hun er med i jubileumskomiteen i Bergens Indremisjon som planlegger feiringen av at forsamlingen er 160 år i år.

– Vi begynte med Barnekorfestival søndag 5. november. Da var det mer enn 60 unger som sang sammen med Bjarte Leithaug og gode musikere, forteller Mulelid.

De eldste av barna som var med på korfestivalen, skal få være med på lysfesten i Bergen lørdag 25. november, der barnekoret i Betlehem sammen med andre, skal synge.

For hele familien

Når det gjelder selve jubileumshelgen 25.-26. november vil den begynne med jubileumskonsert lørdag kveld med Divisi, som fyller 40 år, og Solveig Leithaug med gjester. Søndag ettermiddag blir det jubileumsgudstjeneste med pastor David Foss fra Bethel Lutheran Church, Hillcrest, som taler og med sang av Divisi og Solveig Leithaug, og det blir jubileumskake. Så avsluttes feiringen med Sammen i sangen.

– Hva er det dere vil med feiringen?

– Vi har tenkt å ikke fokusere så mye på historien som vi gjorde under 150-årsjubileet, men legge vekt på fremtiden. Barnekorfestivalen reflekterer det, som en måte å engasjere ungene på. Likedan under feiringen på søndagen blir det et opplegg for ungene hele veien, både på gudstjenesten og på Sammen i sangen-samlingen. Det skal være mulig for hele familien å være med på feiringen, sier Mulelid.

Kor-forkynnere
Jubileumskonserten lørdag blir også Divis sin jubileumskonsert. Koret som startet på Bildøy Bibelskole, har 40-årsjubileum i år. Fredag skal koret ha sin egen interne feiring der tre av de fire dirigentene som har vært med de 40 årene, vil være til stede, blant andre dagens dirigent, Jostein Myklebust.

Når Myklebust skal regne på det, kommer han frem til at han har vært dirigent i 23 år, og før det var han med i åtte år som sanger. På konserten vil en ifølge Myklebust møte Divisi som det gamle koret og en vil møte Divisi med de tingene som koret har blitt aktuelt med nå på strømmetjenesten Spotify.

– Vi har hatt et ambisiøst siktemål hele veien med det vi har holdt på med i det fellesskapet. Vi har brukt et veldig spenstig ord, «kor-forkynnere». Kor-forkynnelse har vært og er et eget verktøy for å nå inn til oss med evangeliet, sier Myklebust.

Bygge forsamling
Han sammenfatter det Divisi har holdt på med de 40 årene, med tittelen på sangen som koret ga ut for bare fjorten dager siden, «Stor er hans trofasthet».

– Jeg har fått lov til å oppleve hvem Gud er, i den grad det er mulig som menneske å få oppleve det, gjennom den næringen av mitt kristenliv som jeg har fått oppleve ved og gjennom Divisi. Det har vært et åndelig fellesskap som har betydd veldig mye for meg med tanke på det jeg tror på og det jeg lever for.

Som Bergens Indremisjon ønsker også Divisi å se fremover.

– Det er mye viktigere for oss det vi skal gjøre fremover og det at vi skal få lov til å være med å bygge forsamling og fremdeles være kor-forkynnere. Vi brenner for å utvikle både lovsangfellesskapet og allsangfellesskapet for å bygge sterkere og varmere forsamlinger rundt om i landet, understreker Myklebust.

«Vugge»
Marit Mulelid fremholder at 160-årsjubilanten Bergens Indremisjon har betydd mye oppgjennom historien.

– Bergens Indremisjon har vært «vugge» for mange andre, blant annet Misjonssambandet og Søndagsskoleforbundet, pluss at det har betydd enormt mye for misjonsvirksomheten på hele Vestlandet. Det har vært et kraftsenter i mange år. Så har det kanskje vært litt mindre synlig de siste årene, men Bergen er den største byen på Vestlandet. Jeg tenker Bergens Indremisjon har en god rolle å spille videre også.

Stor aktivitet
Hvordan ser det ut i dag, tenker du?

– I dag er det mye som skjer. Det er stor aktivitet, og det er både indre- og ytremisjon på programmet. For eksempel har Bergens Indremisjon kjøpt eiendom slik at det kan utvide arbeidet blant rusavhengige i Bergen. Der ser vi at det spiller en viktig rolle. Det går jo på diakoni og det å ta seg av de som trenger hjelp i samfunnet.

Misjonsstasjon
– Hva tenker du da om fremtiden?

– Jeg tenker at fremtiden ser lys ut. Vi har et lokale som ligger godt til i byen, og vi har mange unge familier som er aktive. Sånn sett ligger det godt til rette for at det skal bli en fremtid der en fremdeles kan være en misjonsstasjon og drive med diakoni i Bergen, sier Marit Mulelid.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.