Sambåndet

Tirsdag 20. august 2019
RSS
Det er gøy på familieleir på Audnastrand. Foto: Privat

Stamgjester på Audnastrand

På sommerens familieleir på Audnastrand finner du en gjeng fra Bergen og Karmøy.

Av Brit Rønningen. Publisert 20. juli 2015.

Sang og musikk hører med på familieleir. Foto: Privat

− De kommer igjen år etter år. De er stamgjester, sier Anne Rita Nilsen. Hun har vært barnearbeider i ImF Sør i 11 år og i alle de årene har noen familier fra Bergen og Karmøy reist hver sommer til kretsens leirsted for å delta på familieleir.

− Foreldrene tok barna med seg. Nå er barna blitt store og har fått sine egne familier. Det er familier med mange søsken som reiser sammen med sine familier, forklarer Nilsen.

Ingen sommer uten familieleir
− Hvorfor kommer de?

− De trives så godt, og de er vokst opp med det. For dem er det ingen sommer uten familieleir på Audnastrand. Det er fellesskapet og vennskapet og omsorgen for hverandre pluss programmet og det er god kristen forkynnelse for alle aldre, og det er opplegg for barn og unge slik at de har det gøy.

Bading, kano og grilling er ifølge Nilsen veldig populært.

Familien Ånensen fra Kopervik er blant stamgjestene.

− Vår familie har vært på Audnastrand 12 år på rad. Vi reiser på leir først og fremst for å få en kjempegod forkynnelse og fordi barna har det helt topp når de treffer alle som vi er blitt kjent med gjennom årene. Også dette året hadde vi Nat Rodgers med som taler, forteller Eivind Ånensen.

Plass til flere
I år har det vært to familieleirer, en 28. juni – 3. juli og en 5. juli – 10. juli. Gjengen fra Bergen og Karmøy deltok på den første leiren. Der var det cirka 60 deltakere. På den andre leiren var det cirka 70 deltakere og det var stort sett sørlandsfolk og noen få fra Vestlandet.

− Det er god variasjon i alder. Det er eldre som er sammen med sine barn og barnebarn, sier Nilsen som også kan forteller om upåklagelig stemning og vær.

− Det var godt og varmt vær. Vi hadde det vidunderlig. Gjensynsgleden er stor. Man bare gleder seg et år frem. Så må du få med at folk er veldig velkommen. Her er plass til flere og det er moro at det kommer nye, sier Anne Rita Nilsen.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

KVS-Lyngdal og Bildøy Bibelskole må «ut på bygda» for å få plass til alle elevene, og KVS-Bygland passerte 60 elever – med erfaringsbasert håp om flere.

KOMMENTAR Biskop Atle Sommerfeldt må lære seg forskjellen på å bli støtt og å bli utstøtt.

Muslimske og kristne minoritetsungdommar godtar at leiinga i religiøs samanheng er mannsdominert, sjølv om dei forventar likestilling heime og i offentlegheita elles.

NMS-misjonær Tor Helge Brandsæter hjelpte ei thailandsk kyrkje å satsa på berekraftig jordbruk. Det skaper ei interesse som gjer det lettare å nå inn òg med evangeliet.

KOMMENTAR 21-åringen fra Bærum som er siktet for terror og drap, begynte å lese i Bibelen, meldes det. Skulle det gi grunn til bekymring?

Copyright © Sambåndet 2019