Erik Furnes

– Møkkavær og god forkynnelse

– Mine forventninger til Sommerstevnet er innfridd, selv om stranden ikke fristet spesielt mye, sier generalsekretær i ImF, Erik Furnes.

– Godt møtevær, er ikke det hva slik gråsommer heter?
Erik Furnes lener seg tilbake i kafeteriaen i møtehallen etter at han har klatret ned fra talerstolen og stormøtet søndag er over.
Over er også Sommerstevnet 2010. I løpet av en kort time vil den store hallen som nettopp var fylt med lovsang, flott dekor og liv og røre, bli forvandlet tilbake til en steril og tom idrettshall. De fleste stevnedeltakerne er raske med å pakke bilen når festivalen er over. Turen hjem er for mange lang og krever dagen.

Generalsekretæren siger godt ned – temmelig langt ned, faktisk – på kafestolen og puster ut:
– Jo, dette var bra. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger. Folk har sagt de setter pris på forkynnelsen, barneopplegget og det omfattende ungdomsprogrammet. Jeg tror også at vi har fått til en god balanse når det gjelder sangen og musikken, med en fin miks av egne krefter og innleide band og grupper.

Nye forkynnerkanoner
KVS-hallen som tar rundt 1300 mennesker har ikke vært sprengfull. De best besøkte møtene som var fredag og lørdag kveld, har trukket rundt 1000 sjeler. Dette er noe mindre enn tidligere da Sommerstevnet ble arrangert i Lyngdalshallen ved europavegen. Terskelen er muligens noe høyere for å oppsøke KVS-hallen inne på området til skolen den har navnet fra; KVS-Lyngdal. Dette er andre gang Sommerstevnet blir arrangert i KVS-hallen.
– Det er mulig vi når litt færre folk, men for dem som er her, er stevnet langt, langt bedre enn vi kunne få til tidligere, sier Furnes.

Generalen er glad og lettet etter Sommerstevnet og mener han ser mange positive signaler for indremisjonsarbeidet i fremtiden. Både ved at det er mange barnefamilier tilstede, men også ved at ImF under årets stevne har fått ta i bruk og vist fram flere unge, ferske forkynnere under stormøtene.
– Både Edvard Thormodsæter og Andreas Evensen er bra mannfolk som står for klassisk vekkelsesforkynnelse. De leverer veldig solid og det gir fremtidshåp, sier Furnes fra kafestolen og nevner også Stine Mari Brynestad, som nå starter som ungdomsforkynner i ImF-UNG.
– For ikke å glemme Johnn Hardang som holdt tre fantastiske bibeltimer, legger Furnes til.

Takknemlig mann
Flere mennesker kommer bortom generalen for å takke for årets stevne. Furnes er ikke spesielt busy av seg, selv ikke i samtale med Sambåndets journalist, og dermed blir terskelen relativt lav for å bryte av. En av de forbipasserende er Frank Rott, tidligere leder for Lyngdal Bibelcamp og nå lærer på KVS-skolen:
– Tusen takk, Erik. Disse dagene gjorde godt. Jeg har fått ny himmel over livet mitt. Ja, slik har det opplevdes for en mann som livet har fart litt hardt med de siste årene. Forkynnelsen har gitt meg nye perspektiv og gitt mot til ny tjeneste. Det gjør godt å kjenne at dette er mitt folk, og at vi løfter i flokk, sier Frank.

På Bildøy, neste år
Selv en general blir varmet når han hører slikt. Furnes bruker et par sekunder på å vende tilbake til det mer trivielle, selv om det er viktig nok:
– Neste år, ja! – Jo, neste år blir det ikke Sommerstevne i ImF. Derimot blir det generalforsamling. Og den blir på Bibelskolen Bildøy. Jeg håper flest mulig krysser av siste uken i juli – uke 30 som i år.
– Men glem ikke at Lyngdal Bibelcamp går som normalt. Hver eneste sommer. Vi får satse på bedre vær da, sier Erik Furnes før han reiser seg fra kaféstolen i nå regntunge Lyngdal.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.