broder yun

Kinabesøk til GF

Sommerens GF skal ha fokus på oppdraget: å gjøre dem til disipler. Broder Yun fra Kina blir en av talerne.

– Vi så først på saker som kunne være aktuelle debatt-saker under GF, men valgte i stedet å legge fokuset på selve tema: disipler, sier generalsekretær Erik Furnes, som også er leder for programkomiteen.

– Vi ønsker et GF der vi snakker om arbeidet vårt og hvordan vi som kristne kan leve som disipler. Hva vil det si i praksis å gå med Guds ord til folket – eller til folket med Guds ord, om du vil, sier Furnes.

Disipler for framtiden
Han håper derfor misjonsfolket tar ansvar og møter sterkt opp for å være med å legge viktige føringer for retningen på indremisjonsarbeidet de neste årene.

– Nå har vi en mulighet til å se framover og prøve å se for oss bedehusarbeidet om 10 til 20 år. Hvor vil vi hen? Hva skal til for å kunne leve som disipler og fullføre oppdraget, sier Furnes.

Tema disipler vil derfor bli belyst på mange måter og med ulike innfallsvinkler. Jesus i hjemmet, kjent som D6-fokuset, eller 5M6 som det vil hete på norsk, vil være ett fokus. Et annet vil handle om hvordan nå ikke-kristne med budskapet vårt.

Broder Yun
– Dessuten vil vi sette fokus på hvordan vi skal leve som disipler i overflodssamfunnet vårt der vi så lett klarer oss uten Gud.

For å hjelpe indremisjonsfolket til dette siste, henter de hjelp fra Kina. Broder Yun, også kjent som Den himmelske mann, blir med hele lørdagen under GF.

– Mange vil påstå av norsk kristenliv de senere år i for stor grad har hentet inspirasjon fra velfødde amerikanere. Det kan være noe rett i dette derfor ønsker vi denne gang å hente impulser fra den forfulgte kirke. Det er noe av bakgrunnen for at vi henter broder Yun til Norge for å utfordre oss, sier Furnes. Han blir med hele lørdagen under samtalen til arbeidet og vil også delta på kveldsmøtet.

Bibeltimer
Bibeltimene er også tilbake på programmet etter at de noen GF har vært erstattet av et kortere Dagens Fokus. Årets bibeltimeholder blir kretsleder i Nordhordland, Glenn Nord-Varhaug.

– Glenn står i en veldig flott tjeneste i kretsen og vil kunne vinkle tema disipler på en bibelsk fundert måte ut fra sin hverdag.

Men betyr dette fokuset at folk ikke trenger å møte som utsendinger i år?
– Nei, nei, for all del, sier Furnes med et smil.

– Vi har som alltid valg av nytt Forbundsstyre, to-årsmelding skal behandlet og andre vanlige årsmøtesaker står på programmet. Det er derfor viktig at misjonsfolket også på denne formelle måten blir med og fører Forbundet i den retningen de ønsker.

2 replies
 1. Tron Hummelvoll says:

  Jeg syns slett ikke at IMF skal invitere «broder Yun» til sin generalforsamling. – Jeg har bare LEST om han og hans underfortellinger (som går Jesus og apostlene en høy gang)- ikke sett eller hørt ham. Men når han f.eks. påstår å ha fastet over en måned lengre enn Jesus gjorde (tilogmed uten vann!!) tror jeg for min del at det er snakk om humbug! – Ifølge vitenskapen kan man ikke klare seg mer enn ca. 3 døgn uten drikke (drakk han kanskje noe ANNET enn vann, da?) – og ikke stort lengre enn Jesu 40 dager uten mat – før man blir blind og dør – Tror man denne mannen på hans egne eller hans nære venners ord, eller fins det uavhengige vitner til disse fantastiske historiene?

  Svar
 2. Morten Simonsen says:

  Jeg følte at kommentaren til Tron Hummelvoll trengte et tilsvar: Er det ikke litt underlig at man avviser mirakelhistorier fordi de strider med vitenskapen?? Det er jo strengt selve poenget med et mirakel. Er det et større mirakel å faste i 74 dager enn å bli født på ny? Bare Gud kan svare på det, men opplagt er det i alle fall ikke.

  Jeg har lest litt rundt omkring på nettet for å grave i dette, og jeg har sett at endel kristne ledere i Kina distanserer seg fra broder Yun. Slik jeg leser dette, så er dette ledere som strengt tatt ikke kjenner Yun, noe som man kanskje ikke skal undres over. Det kan også virke som om noen mener Yun får et uforholdsmessig stort fokus, og det er jo greit nok.

  Ingen ønsker å være naive og godta alt, men å ha som utgangspunkt at miraklene er utrolige fordi de strider mot vitenskapen, blir å være for skeptisk. Er vi virkelig nødt til å være så mistenksomme?

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.