GF flagger på halv stang

Mintes ofrene

Generalforsamlingen sendte kondolanse til Stoltenberg.

Dagens forhandlingsmøte ble innledet med ett minutts stillhet til minne om ofrene etter terrorhandingene i Oslo og på Utøya forrige fredag. Deretter ble det bestemt å sende en kondolansehilsen til statsminister Jens Stoltenberg. Dette skjer i tillegg til det tradisjonelle hilsningsbrevet som sendes Kongehuset.

– Vi gjør dette fordi vi ønsker å markere dette som har skjedd og som så mange i landet vårt lever med i hverdagen, sa formann Sverre Dag Ljønes.

Hilsningsteksten som ble sendt Stoltenberg er:

Til statsminister Jens Stoltenberg

Indremisjonsforbundet si Generalforsamling, samla på Bildøy utanfor Bergen i dagane 28.-31. juli 2011, har eit sterkt ønskje om å gje uttrykk for vår store sorg og djupe fortviling over dei ufattelege ugjerningane som forrige fredag vart utført mot landet vårt.

Dette er anslag mot oss alle, mot det verdigrunnlaget som nasjonen vår er bygd på, mot fridomen, freden og det opne samfunnet som me set så høgt. 

Indremisjonsforbundet si Generalforsamling vil takka Statsministeren for hans trygge og faste leiarskap i denne vanskelege situasjonen og for at han umiddelbart så tydeleg sette tone og retning for den nasjonale reaksjonen. No er det respekt, kjærleik, varme og omsorg som rår grunnen, og heile folket slår ring rundt dei umistelege verdiane våre.

Det er mange som no er i indremisjonsfolket sine bøner; Konge, Regjering og Storting, dei mange som er direkte berørte av dei grufulle brotsverka, hjelpemannskap i ulike etatar og i tillegg alle dei mange frivillige som har gjort, og som framleis gjer ein heroisk innsats i hjelpearbeidet.

På vegne av ImF si generalforsamling 
Sverre Dag Ljønes, formann
Erik Furnes, generalsekretær 

Hilsningen til Slottet er denne:

Til Hans Majestet Kongen,
Slottet, Oslo

Indremisjonsforbundet samlet til generalforsamling på Bildøu ved Bergen 28.-31.juli 2011 hilser H M Kong Hararld og H M Dronning Sonja med ønske om Guds velsignelse for vårt kjære kongepar og den kongelige familie.

I disse vanskelige dager preget av sorg og fortvilelse, er vi takknemlige for kongehusets store betydnig i vårt folk. Gjennom hele året er kongeparet og den kongelige familie i våre bønner, og i denne tid ligger det oss spesielt på hjerte å be Gud om kraft og styrke over deres gjerning. 

Det er vårt håp at vårt kjære fedreland fremdeles kan være tuftet på kristen grunn i omsorg for alle norske borgere og alle andre som er hos oss.

På vegne av ImFs generalforsamling 
Sverre Dag Ljønes, formann

Flaggene på stevneområdet henger også på halv stang i dag – i tråd med oppfordring fra departementet.

Les også tidligere publiserte blogg-kommentarer fra Erik Furnes og Torgeir Hauge.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.