Tror på UL-økning

Med bunnsolid proft arrangement og forkynnelse som berører hjertet skal UL trekke enda flere ungdommer i år.

For tredje år på rad er ImF-UNG medarrangør av Ung Landsmøte (UL) i Kongeparken. I samarbeid med NLM Ung skal et av landets største kristne ungdomshappeninger arrangeres 2.-6. august. Og ImF-UNG-leder Kenneth Foss forventer svære ting, både arrangementsmessig og åndelig:

– Vårt ønske og håp er at de flere tusen unge skal få ta imot utfordrende og solid forkynnelse slik at de kan vende styrket tilbake til hverdagen. Tema i år er «sannhet» og bønnen er at mennesker skal bli forandret i sannheten om Jesus, sier Kenneth.

Høy kvalitet.
Fjorårets UL samlet 1500 faste deltakere gjennom stevnet og opp mot 3500 på de best besøkte kveldsmøtene. Det representerte økning fra 2009. Og ImF-UNG-lederen forventer enda flere i år:
– UL er blitt et innarbeidet konsept i Kongeparken – med ImF-UNG på laget. Vi har sett stadig flere fra våre miljøer som deltakere, og har veldig tro på mange ImF-ungdommer i Kongeparken i år.

– Dessuten er kvaliteten på arrangementet høy. Og slik må det være når vi skal nå ungdommer. Det nytter ikke med billige løsninger. Folk kommer fordi det er en knallbra happening – her får man servert noe av det ypperste for kristen ungdom i Norge både når det gjelder musikk, seminarer og forkynnelse. I tillegg er det jo kjempegøy å være på en plass med så mange ungdommer som tror på det samme som en selv, ivrer Kenneth.

Talkshow og sjelesorg.
Årets UL frister med bibeltimer, smågrupper, en mengde ulike seminarer og selvsagt konserter. Blant talerne er Leif Nummela, Edvard Thormodsæter og Per Åge Berge.

På ULs egen nettside kan vi også lese at den kenyanske gruppen The Conquerors blir blant attraksjonene. Dette er fem unge menn fra den store Kawangware-slummen i Nairobi. De har vokst opp i slummen og bor der fortsatt. Nå bruker de catchy musikk til å fortelle andre om Jesus – på sitt lekne og levende afrikanske vis.

Foruten The Conquerors blir også amerikanske Rachel Lampa et av trekkplastrene. 26-åringen fra Michigan har til sammen utgitt sju album og behersker mange ulike musikksjangre. På UL blir det både moderne, retro, akustisk, soul og R&B fra den amerikanske kristen-stjernen som på sin nettside skriver at hun «elsker Gud og musikk».

Årets UL kan også skilte med talkshow, debatt om menneskeverd og et eget sjelesorgkurs for unge i forkant av stevnet – med Gunnar Elstad som faglig ansvarlig.

Trenger frivillige.
Et så rikholdig stevne for så mange mennesker som på UL krever et stort apparat, og Kenneth Foss opplyser at en av utfordringene frem mot sommeren er å få nok frivillige til alle støttefunksjonene som er nødvendig.

– Vi trenger mange hundre frivillige som forbedere, smågruppeledere, parkeringsvakter og mye annet. På www.ul.no finnes en egen knapp du kan trykke på og melde deg som frivillig. Ja, og selvsagt også en knapp for å melde deg på på en enkel og kjapp måte. De første fem hundre som kjøper ukepass får en påskjønnelse for rask registrering, opplyser Kenneth.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.