– Vi har godt av å le

- For det er en del av å være ekte og hel, sier Solveig K. Algrøy. 

Klokka nærmer seg elleve på kvelden etter en lang UL-dag, men festen er langt fra slutt. Utenfor auditoriet vokser køen som skal inn og få med seg UL-showet til Solveig.

Til daglig er hun musikklærer på Bildøy Bibelskole og programleder for nettstedet iKirken.no. I kveld er det en annen side av Solveig som får oppmerksomhet.

– Jeg tenker det er en tid for alt, også det å le å ha det moro, sier Solveig om hvorfor hun står på scenen og formidler sunn galskap.

Køen vokser. Stemningen er stor. Endelig åpnes dørene. Mengder av ungdommer stormer inn i auditoriet for sikre seg gode plasser. Første benk blir inntatt av David Fauske og hans kamerater. Solveig er et ukjent navn for dem.

– Men show er jo alltid bra. Det er viktig med god stemning, sier ungdommen som er på sitt fjerde UL. 

Snart får han ønsket oppfylt for den neste timen koker det fra scenen. Solveig drar i gang i påtatt ydmyk stil, men plasserer seg fort som stjernen i sitt eget talkshow. Der blir hun ikke så lenge for mye av humoren denne kvelden handler om å tulle med seg selv – enten du heterSolveig og vil være showstjerne, Gabriel og har blitt kjendis i Robinson-ekspedisjonen ellerBjarte og livet leves fra setet i en rullestol.

Men kvelden er ikke bare et talkshow, det er også plass til en serie av figurer og sketsjer. Nye bekjentskap som ULshop-vertinnen som har hentet inspirasjon fra vekkelsesmøter, og gamle kjente som misjonæren Gunda med sin importerte ektemann fra Japan. Alle får de det til å rykke i smilebåndet, både i salen og på scenen.

Før kvelden rundes av i alvor, med Solveigs eget vitnesbyrd. Om hvordan hun for noen år siden fikk beskjed fra legene at hun ville dø ung på grunn av overvekt dersom hu ikke la om livsstilen.

– Det var et beintøft budskap å få, men i dag står jeg her 50 kilo lettere. Det har vært hardt arbeid, men med sterk vilje, gode venner og Guds hjelp har jeg greid det. 

– Det var min historie, du har din. Jeg vil du skal vite at det er håp for alle. Ingen situasjon er så mørk at det ikke er mulig å endre den. Gud har skapt deg med en hensikt. Våg å leve, sier Solveig før hun og gjengen bukker av for kvelden.

– Ja, å slutte på den måten var veldig bevisst, sier en lettere svett Solveig like etterpå. 

– Mange som ser oss som er på scenen tenker: ‘wow, tenk å få til livet sånn som dem.’ Det er ikke et helt og sant bilde. Ved å dele av de tunge sidene i livet mitt, håper jeg å kunne gi noen av de unge et nytt håp, sier hun.

For både glede og sorg er en del av livet.

– Det viktige for meg er å være ekte i det jeg holder på med, enten det er som programleder eller underholder. 

—–

Se Glimt fra showet i videovinduet.
(dessverre noe dårlig lyd)

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.