– En festival som har forandret

Prosjektleder Gjermund Nordhus er strålende fornøyd etter at årets UngLandsmøte på Ålgård ble avsluttet lørdag kveld. Når han skal oppsummere årets festival, er det innholdet i møtene han først griper tak i.

– I taler og sang har det vært forkynnelse som har gått rett inn i livene til deltakerne. Vi vet om flere som har blitt kristne i løpet av uka, noe jeg tenker er en god målestokk for forkynnelsen. Mange har også fått hjelp med vanskelige ting, og jeg tror de aller fleste reiser hjem igjen med ny inspirasjon og giv til å fortsette som etterfølgere av Jesus. Jeg tror dette har vært en festival som har forandret, sier Nordhus.

5000 innom
Rundt 5000 personer har vært innom festivalen i løpet av uka, og på de best besøkte møtene var det opp mot 4000 mennesker i Kongeparken Amfi. Rundt 2000 var til stede på konserten med det amerikanske bandet Leeland fredag kveld.

– Det har gått smertefritt. Det er selvfølgelig alltid ting å ta tak i underveis, men sånn skal det også være på en så stor festival, sier Nordhus, som også er fornøyd med været, i alle fall under siste halvdel av festivalen.

Samlet inn over en halv million
I løpet av uka ble det samlet inn rundt 560 000 kroner til misjonsarbeidet, mens ungdommene forpliktet seg til å øke sin årlige givertjeneste til prosjektet Siembra med 733 000 kroner. Dessuten har mange såkalte responskort kommet inn, der deltakerne kunne gi en tilbakemelding på hvordan de kan være med og drive barne- og ungdomsarbeid der de bor – eller om de vil flytte til deler av landet der det er få kristne.

– Om ikke annet har disse kortene vært med på å bevisstgjøre folk på hva de kan gjøre for Jesus, også her i Norge. Mange har sett at det faktisk er mulig å flytte på seg, sier en fornøyd UL-general.

Det er Misjonssambandets ungdomsavdeling NLM Ung som arrangerer UngLandsmøte, i samarbeid med ImF-Ung (ungdomsorganisasjonen i Indremisjonsforbundet). KPK

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.