Trenger du en andakts-idé?

Nå har ImF-UNG laget en nettressurs for deg som skal ha en kort andakt.

Allerede ligger det åtte og venter, snart kommer fire til. Og hver måned framover kommer det fire nye andaktstips på imfung.no.

– Dette er små andakter på en ca fem minutter, veldig greit til bruk i et barnekor, klubb eller andre sammenhenger der det skal være en liten andakt, sier Ingrid K. Steinshamn som har ansvar for å lage opplegget.

– Eller du kan bruke det på et område som jeg brenner veldig for, nemlig skolene våre. Mange steder begynner man dagen med en liten andakt og da kan dette være en god ressurs.

Må ferdigtygges
Andaktsopplegget er ikke en ferdig skrevet andaktsbok som kan leses høyt fra. Hvert opplegg har et definert mål om hva som skal læres de neste minuttene. Videre står det noe om hva slags ressurser man trenger, for eksempel om man har behov for å vise en video og dermed er avhengig av både skjerm og internett. Til slutt er det henvist til en bibeltekst og forslag til en del spørsmål og tanker som det kan reflekteres rundt i fellesskap, eller fra andaktsholderen.

– Så her må hver enkelt jobbe litt selv for å gjøre det helt ferdig og helt til sitt eget, sier Ingrid.

SE MER: Sjekk ut ressursen hos ImF-UNG

Etterspurt
Ung-leder Kenneth Foss er godt fornøyd med at denne nye ressursen nå er på plass.

– Vi må nok erkjenne at vi ikke har vært gode nok på å produsere denne typen materiell til bruk i lagene, sier han.

Derfor er det heller ingen overraskelse at responsen på bibeltimeopplegget som kom på plass for noen år siden, har vært god. Nå var tiden moden for å gjøre noe også på kort-andaktene.

– Ut i fra tilbakemeldinger vi har fått, så er det behov for en slik ressurs, enten til bruk på lagene eller rett og slett i hjemmet, sier han.

Ønsker respons
Det nye opplegget er såpass ferskt at responsen så langt har vært liten. Verken Ingrid eller Kenneth har hørt noe, men de vil gjerne ha tilbakemelding.

– Ja, både om det som er bra og det som kan bli bedre, sier Ingrid.

– Det er jo litt vanskelig å vite om man treffer slik man har tenkt. Derfor er det viktig at de som bruker opplegget gir respons. Det er greit å vite hva vi skal fortsette med og hva vi kan gjøre på andre måter, eller eventuelt slutte med, sier hun.

Også forslag til tema mottas med stor takk.

Via nett 
De åtte andaktsoppleggene som er laget til nå, ligger tilgjengelig på imfung.no. Der vil også de andre publiseres når de er klare.

– Vi bruker nettsidene våre så mye vi kan til denne typen ressurser. Det handler litt om at dette er en svært rimelig måte å distribuere stoff på, pluss at flere av ressursene også har tips om små videosnutter som kan brukes, sier Kenneth Foss.

Men han er likevel åpen for å gjøre dette på andre måter.

– Hvis folk ønsker på en annen måte tar vi gjerne imot tilbakemelding på det. Målet er jo at flest mulig skal få tatt i bruk disse nye ressursene.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.