Kenneth Foss, ImF-UNG

Nå kan du bli enkeltmedlem i ImF-Ung

Kenneth Foss og ImF-Ung går nye veier for å rekruttere flere barn og unge.

− Der er en del personer som har sansen for arbeidet vi driver, men som ikke har mulighet til å bli medlem i et lokallag fordi det ikke er noe lag på stedet der de bor. Nå blir det altså mulig for disse å bli enkeltmedlemmer, forteller Kenneth Foss, leder i ImF-Ung.

Dagens situasjon er at man er medlem av ImF-Ung via et lag, som igjen er medlem i en krets. Nå er det mulig å bli enkeltmedlem i ImF-Ung, og medlemskapet koster 50 kr året.

− Vi håper med dette å få flere medlemmer. De kan vi føre opp når vi søker om statsstøtte. Så får vi et større nettverk som vi kan sende ut informasjon til på e-post.

Sterk nedgang.
Ifølge Foss har det vært sterk nedgang i antall lag i ImF-Ung de siste 30 årene, fra 622 lag i 1981 til 360 lag i 2013.

− Vi vil ha en offensiv på Ungdomscampen i Lyngdal og på UL i Kongeparken. Jeg mener vi kan klare å få 100 nye medlemmer. Hvis vi klarer 200, er jeg godt fornøyd, sier Foss og legger til at det primært er for nye som ikke er medlemmer i et lag, men det også er mulig å være både enkeltmedlem og medlem i et lag.

− Hvorfor begynner dere med enkeltmedlemskap akkurat nå?

− Det er mer tilfeldig. Men vi har vært opptatt av at andre organisasjoner som vi kan sammenligne oss med, som NLM Ung og Acta, har begynt med enkeltmedlemskap. Vi har også lyst til å prøve det.

God erfaring.
NLM Ung har hatt enkeltmedlemskap i cirka et år, ikke lenge etter at det ble en egen organisasjon. Også der koster et enkeltmedlemskap 50 kroner i året. Siden oktober 2012 har det blitt dannet 164 nye lag og av disse er cirka 66 reelle nyetableringer.

− Vi har god erfaring med å være egen organisasjon og direkte medlemskap. Enkeltmedlemskap gir mer forpliktelse og eierskap til egen organisasjon, sier leder i NLM Ung, Hans Kristian Skaar. Han oppgir nedgang i antall lag som grunn til at NLM Ung begynte med enkeltmedlemskap.

− Det fins færre arenaer hvor barn og unge møter kristen forkynnelse tilrettelagt for deres alder og nivå. Og det har konsekvenser for rekruttering til kristne organisasjoner.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.