Snart 145.000 bibler solgt

Ved ettårsdagen til den nye bibelen har den solgt nesten tre ganger så mye som i et normalår.

I 49 uker har Bibelen lagt på bestselgerlisten. 52 ulike utgaver er gitt ut på bokmål og nynorsk, og snart er den solgt i 145. 000 eksemplarer. Generalsekretær Ingeborg Mongstad-Kvammen i Bibelselskapet sier at dette er nesten tre ganger så mange bibler som i et normalår.

– Ett år etter lanseringen ser vi at interessen og entusiasmen for Bibelen ikke bare var et blaff. Det har naturlig nok vært noe debatt om oversettelsesvalg det siste året. Samtidig opplever vi en overveldende positiv mottagelse i Norge av Bibelen i ny oversettelse, sier generalsekretæren.

Bibelen på teater
Det Norske Teateret planlegger å vise storsatsingen ”Bibelen” på teaterscenen. Samtidig med dette, lanserer Bibelselskapet en litterær utgave av Bibelen på nynorsk.

– Vår rettesnor har vært ønsket om at fortellingene skal tale til oss og si noe om hva det vil si å være menneske, sier Stein Winge om forestillingen han er i ferd med å sette i scene.

LES MER: I kø for å sikre seg bibel

Fredag 19. oktober, som er selve ettårsdagen for den nye bibelen, vil skuespiller Bjørn Sundquist presentere en smaksprøve på den dramatiske storsatsingen. Det skjer på bokslippet av Bibelen på nynorsk, og samtidig legges de første billettene til forestillingen ”Bibelen” ut for salg.

– Bibelselskapet og Det Norske Teatret ønsker også å samarbeide om andre arrangementer i tiden som kommer, forteller forlagssjef Anne Veiteberg, som skal lede ettårsfeiringen for den nye folkebibelen.

– Les Bibelen
Bibelen kommer ikke bare i papirformat, men i digitale utgaver tilpasset nettet og applikasjoner til smarttelefoner og nettbrett er under utvikling. Bibelen er også lest inn som lydbok av norske skuespillere.

– Jeg vil oppfordre de unge til å lese Bibelen. Ikke nødvendigvis for å bli kristne, men jeg tror ikke det er noen mennesker som leser den i sin helhet, som ikke blir påvirket av den, sier Nils Ole Oftebro til Vårt Land. Han er en av bidragsyterne til lydutgaven av Bibelen.

– Alfa og omega for en kristen
Det er KABB (Kristent Arbeid Blant Blinde og svaksynte) som har spilt inn lydutgaven av Bibelen som Oftebro bidrar til.

– Vi er veldig fornøyd med at vi har laget den og godt fornøyd med det endelige produktet, sier Kjetil Hærås, som er teknisk driftssekretær i KABB. Han har vært tett på produksjonsprosessen av lydbibelen.

– Det har vært et utrolig stort arbeid å lage lydutgave av hele Bibelen, så vi er veldig stolt av produktet. Sånt skjer jo så sjelden, forrige gang var tilbake i 1978, sier Hærås. Han sier skuespillerne har lest den bra inn, uten for mye innlevelse.

– Slik blir det litt igjen for lytterne å tolke selv, og det er viktig, mener Hærås. Og at Bibelen er en viktig bok å ha på lyd, er han ikke i tvil om.

– Det er ekstremt viktig. Det å ha sin egen Bibel er alfa og omega for en kristen slik at man kan bevare sin kristne tro og vokse i den. KPK

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.