I tog for sine søsken

– Vi må sørge for at den arabiske våren ikke blir en kald vinter for de kristne, sa Eivind Flå.

Støtte til forfulgte kristne ble i går markert over hele landet. Både i Oslo, Bergen, Kristiansand og på Stord møtte folk for å vise solidaritet med sine søsken rundt om i verden. I Bergen hadde et par hundre utfordret klassisk bergensvær for blant annet å lytte til Eivind Flå fra Åpne Dører.

– Fagbladet Journalisten utfordret i 2007 folk til å sende inn forslag på saksområder der norske medier ikke gjør en god nok jobb. Det kom inn 92 forslag og juryen bestemte at forfølgelsen av kristne i muslimske land var en av de viktigste sakene. Dette synes jeg er oppmuntrende, men jeg tror likevel at det gjenstår mye på denne veg, sa han.

Flå uttrykte videre takknemlighet for at også myndighetene i Norge har fått øynene for alvoret og roste vår nye utenriksminister Espen Barth Eide for at han deltok under tilsvarende markering i Oslo.

Gårsdagens markering hadde særlig fokus på situasjonen i Egypt, Irak og Syria.

– Vi er her for å støtte de kristne i disse landene, sa Flå, som understreket at å støtte kristne ikke betyr at man skal hate muslimer.

Under alle markeringene i går ble det også lest opp et opprop opprop til Utenriksdepartementet og Stortingets utenriks- og forsvarskomité. Hele oppropet finner du her: opprop (ekstern lenke)

Utenriksminister Eides hilsen kan du lese her: regjeringen.no (ekstern lenke)

Det er Åpne Dører og Stefanusalliansen som arrangerte fakkeltogene, i samarbeid med ulike kirker og organisasjoner.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.