ImF Rogaland

ImF Rogaland ligger greit an budsjettmessig, men ressurser til økt bemanning er ønskelig.

– Generelt sett ligger vi nokså jevnt med det vi har budsjettert for dette året. Men vi har mindre bemanning i kretsen enn ønskelig. Med bemanning opp mot en person til, blir økonomien en utfordring, forklarer Terje Slettebø (48).

Kretsen har per i dag fire ansatte som utgjør 3,3 årsverk.

Mot balanse? 
Når tre måneder gjenstår av året, har kretsen et driftsunderskudd på 400 000. Årsaken ligger i at sommeren er en roligere tid med mindre inntekter, og dette drar med seg underskudd innover mot høsten.

– Desember pleier å være en veldig god måned økonomisk sett. Da har vi en stor julemesse, som er en utrolig viktig inntektskilde. Og da er det også en naturlig del av foreningene å sende inn bidrag, sier han.

Totalomsetningen i fjor var på 3 318 000,-. Av dette var mesteparten i form av gaveinntekter. Driftsresultatet for kretsen var i fjor på 152 360,-.

– Vi ønsker et sterkere fokus på å styrke fast givertjeneste. Det er viktig for kretsen å få faste inntekter gjennom hele året. I dag er det også flere og flere som syns det er greit at givertjenesten blir trukket fra kontoen. Samtidig viser det seg at færre har kontanter til kollekt, sier han.

Ognatun.
I år sto innvielse av en ny matsal til 8,8 mill for døren på Ognatun. Den store utbyggingen førte til en nedgang på en halv prosent i inntektene per 1. oktober i år, men til gjengjeld ser man at salgsinntektene vil stige betraktelig.

– Med regnskapstallene fra 1. september i bakhodet, mener han det er belegg for å si at salgsinntektene i år vil stige med 400 000 i forhold til fjoråret, opplyser han.

I fjor håvet leirstedet inn 400 000,- i gave- og basarinntekter og 3 mill i salgsinntekter. Drifts- resultatet kom på 282 194,-. Ognatun har 10 ansatte som til sammen utgjør 5 årsverk.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.