Klar for bibeltest?

1. oktober går fristen ut for å melde seg på årets Salomokonkurranse.

Salomokonkurransen er en bibelkonkurranse for barn og unge som går i 5. til 10.klasse. Det er en kunnskapskonkurranse hvor temaene er hentet fra Bibelen. Selve formålet med arrangementet er å oppfordre barn og unge til å lese mer i Bibelen.

– Alle barne- og ungdomslag i ImF-Ung og NLM får invitasjon til å være med i konkurransen. En del skoler som har tilknytning til ImF og NLM, blir også invitert med, men organisasjonstilhørighet er ikke et krav for å være med i denne konkurransen, sier Bjarte Vesetvik, Salomokonsulent i ImF-UNG.

Salomokonkurransen har tre innledende runder hvor alle påmeldte lag er med, de tre beste lagene i hver av aldersgruppene kommer til finalen. Avviklingen av hver runde foregår lokalt i kretsene.

– Salomokonkurransen legger til rette for at alle lag skal få være med. Vi sender ut epost med bibeltekstene som er aktuelle før hver oppgave. For de gruppene som ikke har e-post, vil få tekstene tilsendt i posten, sier Vesetvik i en e-post til Sambåndet.

– I år håper vi på flere barne- og ungdomslag med i konkurransen. Skolene har en tendens til å dominere konkurransen, og i år har vi jobbet litt ekstra for å få kretsene våre til å melde på lokallag. Men vi har forståelse for at skolene dominerer, de møtes gjerne hver dag, mens lagene kanskje møtes bare to ganger i måneden, forteller Vesetvik.

Påmeldte lag konkurrerer mot hverandre i to aldersgrupper, 5.–7. klasse og 8.–10. klasse. Hvert lag må bestå av tre deltakere. Finalen er i år på Molde bedehus, 26. april 2014.

PS: Fristen for påmelding er utsatt noen dager og det vil derfor fortsatt være mulig å hive seg med.

1

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.