ImF-UNG øker med to

Ny barne- og familieleder og ny lagskonsulent. ImF-UNG står foran den største satsingen på mange år.

På styremøtet 30. september ble Bjarte Vesetvik, nåværende barnekonsulent i Nordhordland Indremisjon (NhI), ansatt i full stilling som barne- og familieleder i ImF-UNG fra 15. juni neste år. Samtidig ble det vedtatt å opprette en ny stilling som lagskonsulent.

– Jeg kan ikke huske at ImF-UNG har hatt en større satsing siden jeg begynte i 1997, sier daglig leder Kenneth Foss til Sambåndet.

SAMLER OPPGAVER
Med stillingen som barne- og familieleder samler ImF-UNG oppgaver som i dag er oppdelt i mindre stillinger, i én hel stilling med base i administrasjonsbygget på Bildøy: Salomo-konkurransen (som Vesetvik har ansvaret for allerede i tillegg til jobben i NhI), bibeltimeopplegg til hver av de fem leirbolkene, Kidzcamp i Lyngdal, juleheftet «Barnehelg», forkynneransvar på om lag én leir i måneden og kanskje enda litt til.

SPILLE PÅ LAG
– ImF-UNG har tradisjon for en slik full stilling på kontoret, og det er bare tre år siden sist. Først het det landsbarnesekretær, så barne- og familiekonsulent. Grunnen til at det har vært oppdelt, er at vi ikke har fått folk til å gå inn i en hel stilling. Det blir også godt for min del å få en å spille på lag med her på Bildøy, sier Foss.

Tre regionale konferanser for barne- og ungdomsledere er et nytt satsingsområde som også legges til denne stillingen. Rulleringen er tenkt slik: våren 2015 i Hordaland, høsten 2015 i Møre og Romsdal og våren 2016 i Rogaland eller Agder. Våren 2017 starter syklusen på nytt. Fram til nå har det vært en barneleder- og en ungdomslederkonferanse på Bildøy, men tendensen var da at det stort sett bare var folk fra Hordaland som kom.

– Barne- og familielederen skal samarbeide med lokal programkomité om å lede disse, sier Foss.

LAGSKONSULENT
Stillingen som lagskonsulent blir en prosjektstilling på inntil 100 prosent i to år, med mulighet for forlengelse. Den blir ikke nødvendigvis knyttet opp mot kontoret på Bildøy. Stillingen blir nå lyst ut eksternt, og den som ansettes, skal drive med forkynnelse og undervisning med sikte på at det blir dannet nye barne- og ungdomslag i tråd med strategi- og handlingsplanen.

– Vedkommende skal ikke drive lag selv, men det må være en selvgående, initiativrik person som evner å sette folk i brann til å starte opp nytt arbeid, sier Kenneth Foss.

Dette, som altså er en helt ny stilling, dekkes inn over driftsbudsjettet. ImF-UNG fikk en god økning i statsstøtten for noen år siden og har hatt overskudd i flere år.

– Med Guds hjelp har vi tro på at denne satsingen skal gi gode resultater i form av nytt barne- og ungdomsarbeid lokalt, sier daglig leder Kenneth Foss.

Du kan lese mer om strategien til ImF-UNG i forrige nummer av Sambåndet.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.