Jobber for eget og andres påfyll

– Det er ikke lønnen som lokker oss til Lyngdal, sier ungdommene.

@LYNGDAL: Det er sol, det er varmt, og det er midt på sommeren. Inne i møtesalen på Lyngdal Bibelcamp er dagens bibeltime på vei inn i «andre punktet», og et sted der hjemme har mange av vennene allerede gjort unna første økt på dagens sommerjobb.

Men ikke i Lyngdal. Her er det noen som så vidt har våknet til liv.

UNGDOMSCAMPEN
Klokka er i ferd med å bikke 11.15 når en håndfull formiddagstrette ungdommer snubler inn i peisestua på KVS-Lyngdal. De er klare for morgenens første matbit før resten av dagen skal på plass.

– Flott, da er vi alle, sier Solveig Hosøy. Hun er ansatt i ImF-ung som leder for Ungdomscampen i Lyngdal. Med egne bibeltimer, action-opplegg, kveldsmøter og ikke minst treffsted i Johannes Åpenbar til etter sommermørkets frambrudd, lever ungdomscampen sitt eget liv i Lyngdal. Et godt liv, skal vi tro deltakerne og lederne – og avisa Dagen.

Denne uken har Solveig med seg 15 ungdommer fra Nordhordland Indremisjon til å fylle oppgavene i teamet. Det gjør ingen av dem rike. De fleste har litt lønn, men noen, som lovsangsbandet, jobber bare for hus og mat.

Og påfyll.

p-vegard-hetlebakke-og-lena-kleivland-fotoVV

Vegard Hetlebakke og Lena Kleivland er to av ungdomslederne i sommer. Foto Vilhelm Viksøy

FOR EGEN DEL
For når Sambåndet møter noen av dem etter at hvitosten er ryddet bort og dagens mange gjøremål er fordelt, forteller de om helt andre ting enn bankkontoen som motiv for valget av sommerjobb.

– Det er veldig kjekt å være her. Vi er en gjeng som kjenner hverandre godt fra før, og da blir det veldig sosialt. Dessuten får jeg mye påfyll for min egen del. Egentlig er det jo nesten som å ha ferie, sier Lena Kleivdal, som har sommerjobb i Lyngdal for andre år på rad.

Førstereisgutt Vegard Hetlebakke sier seg enig.

– Jeg visste ikke så mye før jeg kom, men inntrykket er positivt. Det er veldig sosialt og kjekt å være her og mange gode møter å få med seg.

MØTETID
For selv om dagen har mange oppgaver som skal fylles, vanker det også mye fritid og rikelig med tid til å være deltaker på både ungdomsmøter og andre møter. Det er noe av det viktige med en slik jobb.

– Det er et godt fellesskap. Vi har kristne rundt oss hele tiden, og det gir oss påfyll, sier de.

– Så mer lønn er ikke nødvendig?

– Det går veldig fint som det er, sier Lena.

– Dersom jeg skulle vært her hele sommeren, ville det nok vært annerledes, men for en uke og to går dette bra, sier Vegard – og kaster seg ut i dagens oppgaver.

KIDZ-GJENGEN
Men før Vegard, Lena og de andre ungdommene hadde gnidd søvnen ut av øynene, var en annen gruppe ungdommer allerede godt i gang med sitt opplegg. For det er ikke bare ungdomscampen som gir liv til framtiden, også barna fra 3 til 12 har sitt eget opplegg i Kidz camp.

– Vi har det veldig kjekt, sier Maria Elstad.

23-åringen er teamleder for de tolv ungdommene som har sommerjobben sin her. For på samme måte som ungdomscampen, drives også Kidz camp av ungdommer som brenner mer etter å gi påfyll til seg selv og andre, enn etter å fylle kontoen.

– Dette er også ledertrening. Her får unge ledere stor mulighet til å prøve seg i ulike oppgaver. Da er det min jobb som teamleder å følge dem opp, sier hun.

(saken fortsetter under bildet)

n-kidz-bonnesamling-fotoVV

Ledere på Kidz camp forbereder dagen i bønn. Foto: Vilhelm Viksøy

FRITID NOK
Barnetog, barnetime, familieaktiviteter, innslag på kveldsmøte og grill-fest. Det er noe av innholdet som fyller dagen for de ansatte i Kidz camp. Men når dette er planlagt, gjennomført og unnagjort, er det mange timer igjen av døgnet.

– Vi som er her, får god tid til å være med på opplegg selv også, sier Maria.

Og selv om Kidz camp og Ungdomscampen er to ulike team, har de mye tid sammen – og noen jobber også begge steder i løpet av en sommer.

n-kidz-lyngdal-leggetid-fotoVVLEGGETID?
En av de som har tjent to ulike team, er Jakob Saghaug.

– For meg er dette ferie samtidig som jeg får stor mulighet til å gjøre nytte for meg. Jeg liker tanken på at jeg kan bety noe for andre og være et forbilde, sier Jakob.

Han reiste selv mye til Lyngdal som liten og opplevde godene ved å være barn på campen. På denne måten får han gitt litt tilbake.

– Det viktigste for meg er at jeg får påfyll for egen del ved å være her, og så gir det meg veldig mye å se at barna koser seg og lærer noe. Det er faktisk betaling mer enn nok for meg, sier 20-åringen som er ansatt for 3. året på rad.

– Men du, jeg så et oppslag om at dere i teamet ble oppfordret til å være i seng til midnatt. Går det bra?

– Det holder litt hardt, for vi pleier ofte å henge nede i baren til den stenger klokka ett. Men det er viktig med nok søvn, så vi greier i alle fall å holde ro på internatene slik at de som vil får sove, sier camp-arbeideren.

n-kidz-lyngdal-jakob-fotoVV

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.