Komite-flertall for å kjøpe ImF-bygget

Med knappest mulig flertall innstilte komite for drift i Fjell kommune i kveld på å kjøpe administrasjonsbygget på Bildøy og gjøre det om til boliger for personer med diagnose innen rus og psykiatri.

– Vi har ikke tid til å vente, sier komtieleder Vidar Arnesen (Frp) til sambåndet.no kort tid etter at møtet er avsluttet.

De seks politikerne som stemte for kjøp av ImF-bygget, representerer Ap (2), (H (2), KrF (1) og Arnesen fra Frp. Mindretallet besto av 1 fra Frp, 1 fra Høyre, 1 fra Venstre og 2 fra Sotralista.

Administrasjonen hadde i saksframlegget også vurdert fire alternative steder, og av disse var det Blombakkane på Straume som ble mest diskutert i komiteen.

– Flertallet valgte å se bort fra nærmiljøargumentene, for de ville ha komment uansett hvilket sted slike boliger ble plassert. Kjøp av ImF-bygget er det som gir den raskest mulige løsningen for de som trenger disse boligene, sier Vidar Arnesen. Også spørsmålet om tilskuddsordninger spilte inn på det som til slutt ble flertallet i komiteen.

Komitelederen understreker at det så vil være politikernes ansvar å komme naboenes frykt i møte og legge til rette for at de kan føle seg trygge.

– Saken er at vi har ikke tid til å vente lenger. Egentlig har vi behov for 30 boliger til denne gruppen, så dette er bare begynnelsen. Det er mennesker dette gjelder, de svakeste i samfunnet. Vi må komme i gang med å gi dem en bedre hverdag, og uten at de får faste boliger, mister vi grepet og kontakten med dem, påpeker Vidar Arnesen.

Komitelederen tror det også vil bli flertall i kommunestyret for å kjøpe ImF-bygget. Saken kommer opp der 25. september. Siden forrige behandling har det vært knyttet spenning til hvordan Høyres representanter vil stemme, og i komiteen var altså Høyre, men også Frp, delt.

– Diskusjonen i kommunestyret vil nok følge de samme linjene som i komiteen, sier Vidar Arnesen til sambåndet.no

Ved forrige behandling i kommunestyret i juni, stemte 28 representanter for utsettelse og 17 imot. Basert på kontakt med partiene er det grunn til å tro at de 17 representantene som ikke ønsket å utsette saken, også ville stemt for kjøp av bygget. Da trengs det i tillegg 6 representanter fra gruppen som ønsket mer informasjon før behanling av saken. De to fra Høyre som nå stemte for kjøp i komiteen, stemte i kommunestyret for utsettelse.

Les mer her om bakgrunnen for saken.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.