Malerisk på Frænabu

Et par dager i september vil Frænabu bli fylt av glade amatørmalere som kommer sammen for å inspirere hverandre.

Det har vært arrangert tre-fire malerkurs på Frænabu, og den 23.-25. september blir det nytt kurs. Hans Kjell Hansen som tar imot påmeldinger til kurset, er usikker på om det er noen god idé å skrive om kurset. Ifølge NRIs hjememmeside er det populært, og det er ventelister.

− Det er stor interesse for kurset, bekrefter Hansen, men han har ikke oversikt over om det er fullt. Han er amatørmaler og engasjert i Frænabu på frivillig basis.

Aller tiders kurs
Anne Berit Offenberg deltok på malerkurset på Frænabu i fjor vår. Hun har meldt seg på kurset i september. Hun er medlem av Frei malerklubb og opplyser til sambåndet.no at flere medlemmer i klubben vil delta på kurset.

− Jeg synes kurset er aller tiders. Det er veldig fint for amatører å få veiledning, og det er fint å få være sammen med andre som har samme interesse som en selv. Kurset er også veldig bra sosialt. Det er bra å ha veileder, og så lærer man av andre som deltar, sier Offenberg.

Åpent for alle
Det er en komite av tidligere kursdeltakere som er arrangør. Full pakke, kurs og kost og losji på Frænabu koster cirka 1500 kroner.

Harald Skotheimsvik har vært instruktør på tidligere kurs. Han er også medlem i Frei malerklubb.

− Det er ikke noe slags vilkår for å delta på kurset. Det er åpnet for alle som vil prøve seg, både nybegynnere og amatører, og som vil ha trening, informasjon, råd og hjelp til å komme i gang. Det er stort sett de samme pluss noen få nye på hvert kurs. De fleste som er med, er pensjonister. Så er det forskjellig hvor engasjert deltakerne er, sier han.

Det er også god spredning i hvor deltakerne på de tidligere kursene har kommet fra.

− De kommer fra Kristiansund, Romsdal, Molde, Frei og Averøy, forteller Hansen.

Lysten driver verket
Det er begrenset med plasser på kurset.

− Det bør ikke være mer enn 10-12 stykker hvis en skal få undervisning. Det har vært 14-15 stykker, og det er i meste laget hvis en skal få hjelp, sier Skotheimsvik som har god erfaring fra tidligere kurs.

− Det har vært veldig positivt. Jeg tror jeg har vært til hjelp, inspirasjon og råd. Det er lysten som driver verket. Det man har lyst til, får man som regel til, sier han.

− Jeg vil absolutt anbefale opplegget. Jeg gleder meg til kurset, sier Offenberg.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.