Vil «selge» Frænabu

Leirstedet Frænabu må øke inntjeningen, og på ny hjemmeside lokkes det derfor med turer og naturopplevelser i nærområdet. Også andre leirsteder tar grep.

Nordmøre og Romsdal Indremisjons (NRI) to leirsteder Frænabu og Visthus skal nå markedsføres bedre. Kretsleder Arild Ove Halås i Nordmøre og Romsdal Indremisjon kaller det spenstig satsing og er godt fornøyd med at Frænabu har fått ny hjemmeside.

− Markedsføringen er et ledd i en større satsing på å utvide driften. Skal vi drive to leirsteder, må vi ha større inntjening, sier Halås og innrømmer at de må drive butikk for å tjene penger – og dermed øke bruken av leirstedene.

Natur og opplevelser.
− Hvem er målgruppen for den nye satsingen?
− Det er en interesse for turisme, natur, opplevelser og opplevelser i naturen. Vi vil bruke muligheten til opplevelser. Vi jobber for at Frænabu skal bli godkjent som leirskole. Får vi godkjennelse, kan vi selge oss til skoler. Så skal vi ha dem store Olympiadagen, en leirdag og teambuilding for bedrifter. Vi jobber parallelt for å få et større økonomisk grunnlag.

På den nye hjemmesiden www.frenabu.no står det at leirstedet kan tilby kurs/konferanser, teambuilding og opplevelsespakker i tillegg til at det kan leies ut til selskaper, minnesamvær, bedrifter og grupper. Når det gjelder opplevelsene, lokkes det med Hustadvika, besøk til Ona eller Bjørnsund, fjellene ved Hustadvika, Melen og Sjurvarden, besøk til Trollkirka med sine underjordiske kalkrotter og Atlanterhavsveien. Halås forsikrer at de virkelig kan tilby alt som hjemmesiden lover.

Ingen alkoholservering.
− Er noe av årsaken til de økonomiske problemene til leirstedene at de ikke har skjenkeløyve?

− Spørsmålet om skjenkeløyve er ikke et tema hos oss. Vi kunne sikkert økt den ”verdslige” aktiviteten en del ved å servere alkohol, ikke minst i julebordsesongen. Samtidig tror vi at vi hadde mistet selve sjelen vår som indremisjon dersom vi hadde gjort det, svarer Halås.

Visthus har også en ny hjemmeside som ligger klar, men der venter NRI på å få tak i en daglig leder før de går ut og aktivt markedsfører stedet.

Positiv respons.
− Hva slags respons har dere fått på den nye hjemmesiden?

− Vi opplever sakte, men sikkert flere henvendelser. Det virker veldig positivt, men vi har ikke brukt den optimalt. Kunne ha drevet med mer markedsføring. Vi skal ha den første gruppen på leirdag og teambuilding om fjorten dager. Det kom som et resultat av den nye hjemmesiden.

− Hva med å arrangere flere egne leirer?
− Jeg opplever at vi ikke har mulighet til å arrangere flere leirer enn det vi gjør. Det er et spørsmål om hvilken kapasitet vi har og ledere. Vi ønsker å bruke leirstedene optimalt, sier Halås.

Nye hjemmesider.
Også ImF Rogaland og Midthordland Indremisjon ønsker å øke bruken av sine leirsteder ved mer ekstern utleie. Leirstedet Ognatun har nylig fått ny hjemmeside, og leirstedet Fjell-ly vil få ny hjemmeside i løpet av høsten.

− Vi har inngått samarbeid med et eksternt firma i Bergen om ny hjemmeside og markedsføring. Det blir en profesjonell side som er mer brukervennlig. Og kundene kan komme med respons og omtale av oss, forteller daglig leder Solveig Holth på Fjell-ly.

Ognatun leies ut til selskaper, konferanser og kurs og tar imot ulike typer grupper for både dagsturer og opphold med overnatting. I tillegg har leirstedet lenge drevet med catering.

− Cateringen betyr mye. Vi har god kapasitet til å levere mat til selskaper, sier kretsleder i ImF Rogaland, Torgeir Lauvås.

Samme tilbud
− Har dere merket noen forskjell i henvendelser og utleie etter at dere fikk den nye hjemmesiden?

− Vi opplevde mer økning i bruken og mer etterspørsel etter utleie da vi for to år siden fikk et helt nytt kjøkken og ny matsal. Vi har flotte selskapslokaler. Jeg tror det er bedre omdømmebygging å ha ulike arrangementer for forskjellige folk, enn å satse så mye på hjemmesiden, svarer Lauvås og nevner arrangementer som onsdagskafe fire onsdager i året med salg av bakverk, samt julebuffe, konserter og familiemiddager etter leirer.

− Så dere har ingen planer om å gå enda mer ut for å få økt utleie?
− Har ingen store planer om å markedsføre oss mer. Jeg tenker vi har en grei hjemmeside, og det er lett å finne informasjon på nettet om Ognatun og det vi har å tilby. Jeg tror vi er synlige på nettet, sier Lauvås.

Også på Fjell-ly vil tilbudet vil være det samme som nå, med utleie til selskap, konferanser, kurs, turer og overnatting i tillegg til leirer og catering.

− Vi ønsker en økning i utleie i ukedagene. Helgene er stort sett fulle. Der går annonseringen av seg selv. Man kan leie i helgene, men man må være tidlig ute, sier Holth.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.