TØMMESTASJON: Emil Krakeli viser hvor campinggjestene kan tømme gråvann og toalettkassett og fylle på ferskvann. FOTO: PETTER OLSEN

Camping på misjonsmark

Nordmøre og Romsdal Indremisjon vil utvikle overnattingstilbudet sitt og tilbyr nå også muligheten for å bo gratis på Frænabu i sommer mot å ta ansvar for romutleie og campingplass. 

HUSTADVIKA: Frænabu kurs- og misjonssenter ligger i Farstad i Hustadvika kommune i Romsdal. Nordmøre og Romsdal Indremisjon (NRI) har vært eier siden 2004 og har sitt kontor her. I tillegg til utleie av rom i flere bygg satser NRI også på camping på eiendommen. 

– Vi merker opp 22 nummererte plasser for campingvogner og bobiler, forteller kretsleder Ole Christian Martinsen og dugnadsgeneral Emil Krakeli til Sambåndet, som er innom i september 2023. 

Utvide 

Eiendommen ligger landlig til i Farstadvegen med utsikt blant annet over Hostadvatnet, som for øvrig har mye ørret. Kretsen vil jobbe opp mot NHO Reiseliv for å få anledning til å sette opp skilt om campingplassen langs fylkesveien. 

I tillegg til de 22 plassene på grassletta er det også mulig å bruke en del av en gruslagt plass på eiendommen. 

– Planen er å utvide campingarealet mot vest, forteller Emil Krakeli, som har tatt et frivillig ansvar for campingplassen. 

ELEKTRISK: De 22 plassene for bobil og campingvogn har strømtilkobling. FOTO: PETTER OLSEN

Strøm

For de som måtte være bekymret for å sette seg fast med campingvogn eller bobil når det er fuktig, beroliger han med at gresset har fast underlag. 

– Campingen ligger på et utfyllingsareal etter at nivået på Hostadvatnet ble senket, forteller Krakeli.  

Alle de oppmerkede plassene har mulighet for strømtilknytning, et arbeid som for øvrig er gjort på dugnad. 

– Det er en selvbetjent camping, sier dugnadsgeneralen. Skilt opplyser om priser og betalingsløsninger. 

Det er mulighet for å tømme gråvann og toalettkassett og å fylle på ferskvann. Det campingtekniske er dermed ivaretatt. 

FISKE: Frænabu har idylliske Hostadvatnet som nærmeste nabo. Her er det godt ørretfiske. FOTO: PETTER OLSEN

Aktiviteter  

– Vi er også behjelpelig om noen ønsker å knytte seg til trådløst internett, bekrefter Emil Krakeli. 

Vil campinggjestene ha en mer aktiv ferie, bobler både kretsleder og dugnadsgeneral over av forslag om opplevelser i kort kjøreavstand.  

– Eksempelvis ligger Atlanterhavsvegen bare 15 minutters kjøring unna, påpeker Ole Christian Martinsen. 

Rom

Nytt av året er at kretsen tilbyr gratis bolig på Frænabu dersom man kan tenke seg å ta et dugnadsansvar for romutleie og campingplass én eller flere uker i juli. 

For man kan altså også leie overnatting med fast tak over hodet. Frænabu kurs- og misjonssenter har om lag 80 sengeplasser. I hovedbygningen i den ene enden av eiendommen er det blant annet åtte rom som er tilrettelagt for folk med nedsatt funksjonsevne, og det er 13 nye dobbeltrom med bad. I den andre enden finnes Nygårdsstova som fungerer som en leilighet. 

LEIE: Frænabu kurs- og misjonssenter har om lag 80 sengeplasser. FOTO: PETTER OLSEN

Klossen

Det kanskje mest spesielle bygget er det som ligger i midten og kalles «Klossen». Dette betongbygget fra 1984 var opprinnelig en hestestall. Det var planlagt rehabiliteringsbasseng der, men det ble det aldri noe av. Bygget ble totalrenovert i 2016. Alt gjort på dugnad.  

Blant annet er det lagt gulv over det som var tenkt som basseng, og NRI har dermed fått en 280 kvadratmeter stor aktivitetssal. Flere andre rom er også innredet. I øverste etasje har kretsen sine kontorer. 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.