Det har vært innbrudd og tyveri på Frænabu. Foto: ImF Media arkiv

Innbrudd og tyveri på Frænabu

En frekk tyv har forsynt seg med safen og gevinster til kretslotteriet på kretskontoret til Nordmøre og Romsdal Indremisjon (NRI).

Det skjer tidlig på morgenen onsdag 17. oktober. Hans Ivar Guddal, leder for ImF-Ung Nordmøre og Romsdal, er på vei til jobb på kretskontoret på Frænabu misjonssenter i Fræna kommune.

− Han ser en bil utenfor kretskontoret. Litt senere ser han en mann gå ut av kretskontoret. Denne karen får plutselig dårlig tid og kjører av gårde. Inne på kontoret merker Hans Ivar fort at her har det vært noen på ferde, forteller kretsleder Ole Christian Martinsen i NRI til sambåndet.no.

Anmeldt
Det viste seg at tyven hadde tatt safen og åtte gevinster til kretslotteriet, blant annet Ipad, legosett og gavekort på Coop.

− Det pleier ikke å ligge mye penger i safen, bare vekslepenger. Men denne gangen lå det litt mer, noen tusenlapper, sier Martinsen.

NRI har anmeldt saken til politiet som nå etterforsker saken som grovt tyveri.

− Vi har ikke tatt noen, men vi jobber med saken, sier politibetjent Stig Lindstad ved Eide og Fræna lensmannskontor.

Ekstraarbeid
− Å oppleve slikt er veldig kjedelig og gir oss mye ekstraarbeid. Men vi er takknemlig for at det gikk bra med Hans Ivar. Alt i alt er det det viktigste. Hadde han kommet ti eller fem minutter tidligere, ville han ha kommet mens fyren var inne på kontoret. Det er ikke godt å si hva som da ville skjedd, påpeker Martinsen.

Julemessa
Hva skjer med gevinstene og kretslotteriet på julemessa nå?

− Vi er godt forsikret, og vi har kjøpt nye gevinster. Heldigvis var halvparten av gevinstene sponset, og de var oppbevart et annet sted. Julemessen går som planlagt, og det gleder vi oss til, sier Ole Christian Martinsen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.