Fortsetter med kvalitet

ImF investerte 200.000 ekstra i Lyngdal Bibelcamp før årets sesong. Programløftet er kommet for å bli.

– Det er liten tvil om at løftet vi gjorde før årets sesong, var vellykket, sier administrasjonsleder i ImF, Anja U. Heggen. Hun var selv leirsjef første uken og fikk i likhet med de andre leirsjefene, overveldende respons på årets sesong.

– Svært mange kom bort og skrøt av «den beste sesongen noensinne», forteller Heggen.

Kostbart.
Nærmere 200.000 kroner ekstra var denne sommeren investert i programsiden. Høyere kvalitet på sang og musikk, med egne musikkteam hver uke som deltok på alle møter, var et av grepene som var tatt.

– Det gav møtene et veldig stort løft som vi har fått enormt god tilbakemelding på, sier Heggen.

I tillegg er det investert i programmet for de voksne med relansering av 55+ som Kveldsåpent, og satt av mer ressurser til Kidz-camp og på Ungdomscampen.

– Ungdommene har økt fra fire til sju møtesamlinger på kveldstid i tillegg til bibeltimer hver dag. Det er vi glade for, sier Heggen.

Bedre besøk.
Tilbakemeldingene på sesongen viste ikke bare igjen i godord, men også i handling.

– Besøket har vært høyere i sommer enn tidligere somre, og vi opplevde flere gjester som i år trivdes så godt at de ble værende lengre enn de hadde planlagt, forteller Heggen.

Uke 29 er som tidligere år, toppuken.

– Da var det fullt belegg både på campingen og hotell-driften. De øvrige ukene opplever også en vekst, men her er det fortsatt ledig kapasitet, sier Heggen.

Også konsertbesøk, sponsorinntekter og kollekter har økt, sistnevnte alene med 60.000. Det som derimot ikke gav den store uttellingen, var satsingen på faste givere. Bare seks personer har tegnet FGS-avtale til Campen med et samlet løfte på 23.400 kroner per år.

– Her har vi mye å gå på, for å si det fint, og vi hadde håpet på, og regnet med, langt mer, sier Heggen.

Kommet for å bli.
Men til tross for økte kollekter og gode besøkstall, får ikke ImF tilbake hele ekstrainvesteringen som ble gjort.

– Lyngdal Bibelcamp har alltid vært et minus-prosjekt for oss i kroner og øre. Det har vært sett på som greit fordi gevinsten i det lange løp er større, sier Heggen.

– Særlig i arbeidet vårt for barn og ungdom betyr den enormt mye, sier hun og peker på markedsføring av KVS Lyngdal, åndelig tilbud i sommertørke, dugnadsengasjementet som skapes og sterkere relasjon mellom KVS og ImF som andre gode ringvirkningene Campen har.

– I kroner og øre er ikke Lyngdal Bibelcamp spesielt god butikk, men dette er likevel en investering som gir oss mye mer tilbake når vi ser det store bildet, sier Heggen.

Den oppfatningen deler hun med hovedstyret i ImF, for under budsjettarbeidet for kommende sesong, sier de at «styret ser med uro på underskotet på kr 344.000 for Lyngdal Bibelcamp for 2014, men vil likevel halde fram satsinga på dette strategiske tiltaket, og samstundes oppmode til at fleire har gjevarteneste til programarbeidet.»

Det betyr at årets satsing er kommet for å bli – til tross for de økonomiske kostnadene.

– Vi må selvsagt se på detaljer og gjøre noe reguleringer på enkeltområder, men det nivået campen ligger på i år, er slik vi ønsker den skal være. Så gled deg til neste år, sier Anja U. Heggen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.