Vil peke på Jesus

Den nye ungdomssekretæren i Indremisjonssamskipnaden, Jakob Saghaug (21), ønsker å vise at det går an å være kristen og ung i 2015.

Jakob Saghaug er fra Stord og har gått to år på Bildøy Bibelskole. Det siste året har han hatt praksis i Indremisjonssamskipnaden (IMS), og han fortsetter der som ungdomssekretær.

− Jeg har lenge hatt en drøm og et ønske om å jobbe med misjon. Bildøy Bibelskole er et bra sted å bli utrustet, og det siste året har jeg fått prøvd meg i misjonen, forteller Saghaug til sambåndet.no.

Viktig leirarbeid
I praksisåret har han prøvd å starte en bibelgruppe og har fokusert på Bibelen.

− Jeg vil vise at troen betyr mer enn bare møter i helgen. Jeg ønsker å se ungdom og bety en forskjell for dem. Det viktigste for meg er å peke på Jesus og vise at det går an å være kristen ungdom i 2015, sier Saghaug.

Hovedoppgaven i stillingen han skal inn i, vil være leirarbeid med fokus på ungdomsleirene og lagsbesøk.

− Så blir det litt kontorarbeid og å holde andakter. Leirarbeid er viktig. Der når en ungdom fra mange forskjellige bakgrunner, forteller Saghaug.

Trygg tro
− Hvilke tanker har du om kristent ungdomsarbeid?

− Det er veldig dumt at man mange steder ikke har kristent ungdomsarbeid. Ungdom er i en påvirkelig alder, og det er så mye som vil påvirke dem i mange forskjellige retninger. Mange vet ikke hva kristendom er eller hva det vil si å være en kristen. Kristendom er ikke bare noe som foregår i helgen. Jeg ønsker å påvirke, slik at unge kan finne en trygg tro, sier Saghaug og innrømmer at det ikke bestandig er lett å nå ungdom.

Lavterskeltilbud
− Du har mye bra ungdomsarbeid mange steder. Utfordringen er å få ungdom til å fortsette å komme, da troen gjerne ikke har noe grunnfeste. Det er viktig med relasjoner og disppelgjøring. Jeg er veldig for relasjonsbygging. Vi trenger lavterskeltilbud på bedehuset, slik at ikke-kristne kan komme og høre, og det er viktig å ha tilbud for de som har tatt et standpunkt, med grundig bibelundervisning, eller at de har en bibelgruppe der de kan komme sammen og få påfyll.

− Hvordan tror du det er for ikke-kristne ungdommer å komme på bedehuset?

− Kanskje det er vanskelig å kjenne seg velkommen på bedehuset, hvis man ikke er kristen. Det er trist at det er slik. Når det kommer nye, er det viktig at de blir tatt godt imot, sier Jakob Saghaug.

1 svar
  1. Siv Mari says:

    Helt rett! Eg e en jente på 15 (snart 16) som e en av de eneste ungdommene i mitt område som e kristen. De andre på min alder tror det å vere kristen e kjedelig og har så mye regler. De vet ikkje ka det vil si å vere kristen.
    Kjempe fint at vi har fått deg 🙂

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.