En ung bønnebevegelse

ImF-Ungs lagskonsulent Otto Dyrkolbotn har vært på besøk hos International House of Prayer i Kansas City og blitt inspirert.

− Jeg fikk med meg grunnleggende undervisning om hvorfor det er viktig med bønnearbeid. Det var praktisk tilrettelagt for bønn. Det var alltid lovsangsmusikk mens vi ba, sier lagskonsulent Otto Dyrkolbotn i ImF-Ung til sambåndet.no. Han forteller om sitt åtte dager lange besøk hos International House of Prayer i Kansas City (IHOPKC) i midten av mai.

− Det er delt opp i flere enheter. Det er bønnehuset, det er en bibelskole, et fellesskap og Hope City, et barmhjertighetsarbeid i sentrum av byen hvor de har matutdeling og gir husly og jobber med rehabilitering av rusmisbrukere, uteliggere og hjemløse forklarer Dyrkolbotn.

Bønn og rettferdighet
Mottoet til IHOPKC er “Nonstop prayer combined with nonstop work for justice”. Tanken er at bønn går hånd i hånd med utadrettet virksomhet og arbeid for rettferdighet og for svake og utsatte grupper. Bønnearbeidet startet på 80-tallet, men 24/7 bønnehuset ble etablert i 1999. At det er et 24/7 bønnehus vil si at det til alle døgnets timer i og alle dager i uken er noen som ber.

− Det har utviklet seg til å bli et bønnehus. Folk har meldt seg på for å ta skift i bønn og lovsang. Det er skift på to timer for hvert bønne- og lovsangsteam slik at det alltid er noen som ber, fortsetter Dyrkolbotn.

Ungdomsbevegelse
− Hvorfor besøkte du IHOPKC?
− Grunnen til at jeg reiste, var at jeg som ansatt i bedehusbevegelsen, ville la meg inspirere av en global bønnehusbevegelse. Det er mest unge som driver arbeidet. Det er en ungdomsbevegelse. Det var inspirerende å se. Jeg tror at de yngste ikke har det samme bønne-DNA-et som den eldre generasjonen. Derfor er det interessant å se en ungdomsbevegelse som ber så mye.

Dyrkolbotn var en av mange besøkende.
− Der er folk som kommer fra andre verdensdeler og som er der i kanskje et halvt år for å be for sine forsamlinger. Det er mange besøkende fra hele verden.

Vekst i Asia
Ifølge Dyrkolbotn var det ca 200 bønnehus som gikk 24/7 globalt da IHOPKC startet i 1999 med 24/7 bønnehus. Dette har endret seg til å bli over 20 000 bønnehus som går 24/7 globalt i våre dager. Altså en radikal endring i løpet av de 16 årene bønnehuset har eksistert som 24/7.

− Den største veksten har skjedd i Asia. Det er mange asiater som kommer hit. Jeg møtte en indier som hadde ansvar for et bønnehus i Bombay. Han hadde planer om å opprette et nytt bønnehus i den muslimske delen av Bombay, forteller Dyrkolbotn.

Hope City
En dag var han også med og så arbeidet til Hope City.

− Det var matutdeling. Vi pratet med folk. De har et eget hus hvor de deler ut mat. Også der var det et bønnerom. Det var drevet av frivillige som var rehabilitert. Å se det arbeidet var det beste med hele turen. Det var flere vitnesbyrd fra folk om at de ble berørt når de nærmet seg bønnerommet eller var der inne. Vi spiste med en kvinne som hadde et verkende sår på leggen. Hun var på vei til lege, men stoppet for å spise. Vi ba for henne før hun dro videre. Det var naturlig å snakke med henne og be for henne.

Bønn er tid med Gud
− Hva slags erfaring gjorde du med bønn mens var der?

− Tid i bønn er tid med Gud. I bønn blir vi mer tilgjengelig for Gud, og blir mer kjent med Ham. De kombinerer det musikalske med bønn. Det er en løs og uformell atmosfære. Jeg var med og ba i fem timer i ett strekk. Tiden gikk fort. Jeg hadde lyst til å være der lenger. Det var et godt sted å være.
IHOPKC er ikke bare engasjert lokalt. De har blant annet en avtale med Youth With a Mission.

− Jeg ble veldig inspirert av en bevegelse som ut av sitt arbeid globalt i stor grad sender ut unge misjonærer. De ønsker å være en vekkelsesbevegelse som reiser opp arbeidere til vår tid, sier Otto Dyrkolbotn.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.