Klarsignal for ny idrettshall

På Indremisjonssamskipnadens (IMS) årsmøte i juni fikk Framnes kristne videregående skole (KVGS) fullmakt til å bygge ny idrettshall.

− Forslaget ble vedtatt som det forelå. Det var full enighet, ingen kritiske røster. Alle fullmakter til å bygge er nå gitt til skolen. Tilbakekjøp til IMS er ikke noe tema nå. Vi måtte lage et nytt vedtak for å få presisert en del detaljer som måtte på plass. De er nå kommet på plass, forteller styreleder Ingebrigt S. Sørfonn i IMS.

Nytt forslag
Før årsmøtet måtte styret i IMS komme med et nytt forslag til vedtak om den planlagte utbyggingen på Framnes KVGS. Grunnlaget for årsmøtevedtaket i 2013 var borte. Som eier av selskapet Framnes Eiendom som eier eiendommen og bygningsmassen på Framnes, skulle IMS stå for en vesentlig del av finansieringen. Forutsetningen for det, var en opsjonsavtale som gjorde det mulig at hallen med tomt etter ti år kunne tilbakeskjøtes til IMS, til en pris som tilsvarer verdien av restlånet på det tidspunktet. I ettertid har det vist seg at tilbakeføring av hall med tomt til IMS trolig må skje til markedspris.

Trenger fasiliteter
Ifølge Sørfonn var det ikke mye diskusjon om det nye fremlegget til vedtak.

− Hoveddiskusjonen om byggingen av ny idrettshall ble tatt i 2013. Da ble grovarbeidet gjort, sier han.

− Hva tenker du om vedtaket?

− Det er helt flott. Jeg har inntrykk av at skolen er fornøyd. Den trenger fasiliteter som gjør det mulig å utvikle undervisningstilbudet. Vi er veldig glade for at vi er kommet så langt i å realisere videreføringen av undervisningstilbudet.

Kostnadene har blitt estimert til 35 millioner kroner, men det tallet er usikkert.

− Vi har ikke hentet inn anbud. Det er skolen som er eier og byggherre. Foreløpig vet vi ikke noe om prisene, forteller Sørfonn.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.