Jakter kandidater til Petter Dass-prisen

I fjor var det Karsten Isachsen som ble hedret, mens sangevangelistene Marit og Irene var blant de nominerte kandidatene. Alle kan være med på å bestemme hvem som skal få årets Petter Dass-pris.

– Vårt Land ønsker å oppmuntre personer som er synlige i mediebildet og som er med på å synliggjøre hvordan kristen tro er en viktig og integrert del av svært mange menneskers liv i dag, sier sjefredaktør og juryformann Helge Simonnes.

Første torsdag i desember hvert år deler Vårt Land ut Petter Dass-prisen. Vinneren skal være en person som har bidratt til å forene folkeliv og tro på Gud og til å sette den kristne tro på dagsorden i vårt samfunn, på en jordnær og folkelig måte i beste Petter Dass-ånd, som det heter i statuttene.

– Skal henge høyt

Tidligere vinnere er blant andre Egil Svartdahl, Eyvind Skeie, Lise og Ludvig Karlsen, Inger Lise Rypdal, Edvard Hoem, kronprinsesse Mette-Marit, Oslo Soul Children, KRIK, Svein Tindberg og Rune Larsen.

– Denne hederen henger høyt. Det ønsker vi at den fortsatt skal gjøre, sier Simonnes.

Blant forslagene som kom inn fra leserne i fjor, plukket juryen ut fem kandidater: Siv Kristin Sællmann, Karsten Isachsen, Paal Andre Grinderud, Helge Gudmundsen og sangduoen Marit og Irene.

– Tydelig og folkelig representant

Det var Karsten Isachsen som ble ropt opp da vinneren ble offentliggjort under Vårt Lands adventskonsert i Oslo domkirke.

«Gjennom et langt yrkesliv som prest, forfatter og foredragsholder har Isachsen bygd seg en unik plattform for formidling av kristen tro og tanke ut i det brede lag av befolkningen. Helt siden 1970-tallet har han markert seg som en av Den norske kirkes tydeligste og mest folkelige representanter i det offentlige rom», het det blant annet i begrunnelsen.

– Tenk gjerne utradisjonelt

Juryformann Simonnes understreker at alle forslag er velkomne, og at ingen må være redde for å foreslå utradisjonelle kandidater.

Fristen for å spille inn navn er 11. oktober. Deretter nominerer juryen fem kandidater som vil bli presentert i papiravisen og på vl.no utover høsten. Én av de fem kunngjøres som vinner under Vårt Lands adventskonsert i Oslo domkirke 3. desember.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.