Tror ny bokhandel kan lykkes

– Nå er det viktig at alle som har sagt at de ønsker en kristen bokhandel i Bergen, bidrar, sier Britt Helen Nerheim Opstad.

BERGEN: Sambåndet.no meldte fredag 4. september at Bergen Kristne Bokhandel åpner i Vestlandets hovedstad i oktober. Datoen er satt til torsdag 8. oktober. Daglig leder, og eneste lønnede ansatte, blir Britt Helen Nerheim Opstad.

− Jeg ble overtallig på min tidligere arbeidsplass og ønsket å gjøre noe helt annet. Bergen Kristne Bokhandel stemmer med en gammel drøm jeg lenge har hatt i hjertet. Her er mange ting som har lagt seg til rette over tid, forteller Opstad.

Hun er ikke i tvil om at det trengs en kristen bokhandel i Bergen.

Tilgjengelighet. − Det har vært et savn etter en slik bokhandel hos mange i lang tid. Guds ord må få en sentral plass i byen vår. Det må være mulig å handle gode bøker til barn basert på et kristent verdigrunnlag, og trosopplæringen trenger bøker. Bergen Kristne Bokhandel skal ha et bredt spekter av kristne bøker, kort og forskjellige gaveartikler, sier Opstad.

Daglig leder i Lunde Forlag og styremedlem i Bergen Kristne Bokhandel, Tom Teien, ser også frem til at den nye bokhandelen åpner dørene.

− Vi merket umiddelbart en betydelig nedgang i salget i Bergen da Vestbok ble lagt ned. For oss og alle kristne forlag er det positivt at det finnes en kristen bokhandel i Bergen som kan fremme bredden i kristen litteratur. Det åpner en ny tilgjengelighet for oss, og større tilgjengelighet er positivt for salget av kristen litteratur, sier Teien som håper at kristne i Bergensområdet vil benytte seg av den nye bokhandelen.

Beliggenheten.
På 80-tallet jobbet Britt Helen Nerheim Opstad halvannet år i Prokla Media forlag. Ellers har den nyansatte daglige lederen mange års erfaring fra oljerelatert bransje, stort sett innen økonomi og prosjektstyring.

− Forretningsideen er at vi skal spre kristen litteratur, og at arbeidet i stor grad skal baseres i stor på frivillig innsats. Den responsen vi har fått så langt, har vært veldig god, sier Opstad.

Når det gjelder beliggenhet, plasserer Bergen Kristne Bokhandel seg cirka 150 meter fra der Vestbok lå.

− Lokaliseringen er ikke fullt så «midt i», men lokalene har parkering ved døren. Jeg tror det skal bli lett å finne oss. Vi har vært nødt til å se både på tilgjengelighet og pris, og da endte vi på Øvre Korskirkeallmenning, forteller Opstad.

Markedet.
Administrasjonsleder Kenneth Hjortland i Bergens indremisjon var styremedlem i Vestbok. Han tror Bergen Kristne Bokhandel har mulighet for å lykkes, og at det er et marked for en kristen bokhandel i Bergen.

− Så lenge bokhandelen utelukkende skal selge kristen litteratur, vil det være svært viktig at bokhandelen blir godt markedsført i alle kristne miljø i Bergensområdet. Det vil også være knyttet spenning til hvorvidt de mange frimenighetenes egne bokutsalg vil bety noe for omsetningen i butikken. Ledelsen i bokhandelen må klare å se mulighetene i kristenmarkedet i regionen, og kristenfolket må mobiliseres i alle miljøer. Det kan også bli litt tynt om de utelukkende satser på bøker. Det er etterspørsel etter mange varetyper, fra prestekjoler til hobbyartikler og pyntegjenstander, sier han.

Markedet.
Daglig leder Opstad mener også at den nye bokhandelen har gode muligheter.

− Det er ikke tilfeldig, men «gudfeldig» at denne bokhandelen kommer i gang, så jeg har stor tro på at vi skal lykkes. Kundegrunnlaget er der. Det er om å gjøre å få folk til å komme til sentrum. Det kan nok bli litt utfordrende med alle kjøpesentrene rundt omkring, men vi håper at alle som har snakket om sitt savn av bokhandel, vil bidra, sier hun.

− Hva tror du det vil bety for Bergen at Bergen Kristne Bokhandel åpner?

− Det betyr en oppmuntring og en mulighet til å få tak i god kristen litteratur. Med frivillige medarbeidere fra ulike sammenhenger vil vi også vise bredden i kristenlivet i Bergen, svarer Opstad.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.