Familie & Medier overtar omGud.net

Nå får Familie & Medier en ny plattform å jobbe på. – En styrket satsing på mediemisjon, sier daglig leder Jarle Haugland til Sambåndet.

Den 2. mars i år vedtok styret i Familie & Medier (F&M) at administrasjonen skulle sende en formell søknad til Indremisjonsforbundet (ImF) om å overta arbeidet med omGud.net. Samtidig arbeider F&M med å opprette et kompetansesenter for nettevangelisering med Jesus.net-konseptet som kjernevirksomhet.

Mediemisjon.
– Dette arbeidet passer som hånd i hanske med vår styrkede satsing på mediemisjon i Norge. F&M ønsker å samle kristen-Norge til et fornyet, felles arbeid for å nå mennesker med evangeliet gjennom mediene, sier Haugland.

Han tror Jesus.net-konseptet, som inkluderer omGud.net, mystory.me og hvorforjesus.no, er et glimrende verktøy for å lede mennesker fra å være «online søkende» til å bli «offline disipler».

Spennende plattform.
– Hva betyr denne overtakelsen for F&M?

– For oss betyr det at vi har fått en spennende plattform å jobbe videre med, for å nå mennesker i Norge med evangeliet. Nesten alle i landet har bredbånd, smarttelefon og er på sosiale medier, og vi ønsker å fylle Facebook med håp, Instagram med nåde og gi mennesker der et møte med Jesus.

Haugland forsikrer at denne overtakelsen ikke betyr at F&M slutter med dialogen med mediene, som de har hatt i mange år.

– Vi kommer fortsatt til å ha kontakt med NRK og andre medier, men samtidig vil vi i fremtiden bli en mer aktiv aktør som bidrar til at kristne medieaktører styrkes i sitt arbeid med å nå ut med evangeliet til nye mennesker, sier han.

Lite drivstoff
ImF mister nå en av sine «merkevarer», men generalsekretær Erik Furnes understreker at F&Ms overtakelse av omGud.net ikke betyr at ImF reduserer sin støtte til arbeidet.

– Vi forplikter oss til å bruke like mye penger som før, og vi håper at denne satsingen også skal spre seg til andre organisasjoner og kirkesamfunn i minst like stor grad. Givere og forbedere til ImFs arbeid skal vite at vi fremdeles vil ha et sterkt søkelys på evangelisering på nett, sier Furnes.

– Hvorfor «gir» ImF «fra seg» omGud.net?

– Problemet vårt har vært at vi ikke har nok ressurser til å profilere det. For å bruke et bilde: Vi har en kjempegod bil, men vi har sørgelig lite drivstoff til å bruke den. Ved at ImF har stått litt alene bak konseptet, har vi heller ikke fått engasjert kristne fra andre sammenhenger til å støtte denne form for evangelisering. Ved å gi dette over til F&M håper vi at satsingen skal favne bredere, forklarer Furnes.

Utfordrer kristen-Norge
Jarle Haugland ønsker å fremholde at ImF har gjort en god jobb med omGud.net.

– Men nå var vi enige om at vi kunne bidra til å gi det en bredere plattform som kunne samle større deler av kristen-Norge. Det betyr dermed også at vi kan styrke dette arbeidet, utruste flere e-coacher, få flere kurs, nå lengre ut med målrettet annonsering i sosiale medier og engasjere flere kristne og menigheter til å dele sitt vitnesbyrd på mystory.me, sier han.

– Hva med deres ressurser for å videreutvikle omGud.net?

– Vi er utrolig takknemlig for at ImF vil gå inn med et betydelig pengebeløp, og vi kommer også til å utfordre flere organisasjoner til å følge deres eksempel. Vi utfordrer også våre medlemmer og givere til å bli med på dette og har stor tro på at kristen-Norge vil respondere positivt og bli med på dette felles arbeidet for å nå mennesker med evangeliet på nett. Så tror vi også at dette arbeidet er villet av Gud, og da er vi også trygg på at pengene vil komme, sier den daglige lederen i Familie & Medier.

ImF er en av om lag 30 eiere av Familie & Medier.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.