En hyllest til Andraé Crouch

I morgen kveld blir det mulig å få synge Andraé Crouch sine sanger i Betlehem i Bergen.

˗ Egentlig er det en gjentakelse av det arrangementet som var i mars i Fjell kirke, sier Jon-Osvald Harila som er med i arrangementskomiteen for lørdagens konsert.

I Fjell kirke i mars hadde de en konsert som var en hyllest til gospelmusikeren Andraé Crouch som døde i januar i år.

Ikke bare for striler
˗ Jeg var tilhører i Fjell kirke. Etter konserten tok jeg kontakt med arrangøren og sa at ”Dette her må vi få til byen! Det er ikke bare strilene som skal få oppleve dette!”, forteller Harila.

I morgen kveld kl. 20 er det altså mulig for folk i Bergen å få oppleve det i Betlehem. Harila lover at Andraé Crouch sine sanger vil bli spilt tett opp til hvordan vi kjenner dem fra originale innspillinger. Koret Telos vil være med på tre sanger, og solister er Gerd Marit Fjereide, Begljot Gjerdrem, Katrine Skjold og Monica Bårdsen Halstensen. Bandet består av Øyvind Blom på piano, Torstein Fjereide på trommer, Øyvind Torsvik på bass, Frank Myklestad på gitar og Trygve Hellese på sax.

˗ Dyktige sangere og musikere, forsikrer Harila.

Aktive deltakere
Han ønsker ikke at arrangementet bare blir en gjenskaping av arrangementet i Fjell kirke.

˗ Det som er veldig spesielt, er at folk får mulighet til å delta. Det er ikke en lyttekonsert. Du får også lyst til å delta og synge med. Det er veldig kjekt og enkelt for tilhørerne å være med i sangen. Alle tekstene kommer opp på storskjerm, noe som gjør det enklere å engasjere seg og delta i fremførelsen av sangene dersom du ønsker det, forteller Harila.

Passer for alle
˗ Hvem er konserten for?

˗ Konserten er for det første for dem som er glad i gospelmusikken, men det er et arrangement som passer for alle aldersgrupper. Gospelmusikkens egenart gjør at du blir berørt og engasjert. For oss som er vokst opp med Andraé Crouch sine sanger, er det fint å få et gjenhør med dem. Tekstene er evangeliske, sentrale og oppbyggelige. Mange unge synger sangene, men de vet ikke hvem som står bak. Gospelmusikken er like aktuell i dag og er fullt på høyde med mye som produseres i dag. Den appellerer like mye til eldre som til unge.

Fellesskapsopplevelse
Harila ønsker også å få frem at det er et lavterskeltilbud.

˗ Dette er også en mulighet til å invitere familie og venner til en fellesskapsopplevelse, der man faktisk ikke bare mottar, men deler med hverandre gjennom sang. Så tror jeg Andraé Crouch gjennom sangen ønsket å gi Gud æren for alt han har gjort, sier han.

Konserten koster ingen ting, men det blir tatt opp kollekt til jordskjelvrammede i Nepal.

˗ Jeg håper inderlig på fullt Betlehem på lørdag, sier en forventningsfull Jon-Osvald Harila.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.