Vaskedag ble aktivitetsdag

Egentlig hadde staben i ImF Rogaland tenkt å vaske ned kretskontoret. I stedet tok de imot flyktninger og asylsøkere på Ognatun.

– Vi dro det i gang på kort varsel. Vi skal ha feriedager for familier i august. Der er det fullt og mange som ikke fikk plass. De som ikke fikk plass, ble invitert til aktivitetsdag på Ognatun, forteller kretsleder Torgeir Lauvås i ImF Rogaland.

Staben i ImF Rogaland arrangerte aktivitetsdagen torsdag denne uka, på en dag de de egentlig hadde satt av til vasking.

– Dette var enda viktigere enn å ha det rent, så vi utsatte vaskedagen, sier Lauvås.

Flott samarbeid
Det var familier og enslige på et asylmottak som fikk invitasjonen. Cirka 60 personer, med store og små, ble med til Ognatun.

– Vi vet at mange på mottak har en vanskelig og usikker situasjon. De er uten jobb og uten nettverk. Og mange er utrolig åpne for evangeliet. Vi hadde lyst til å gi dem en fin dag, forklarer Lauvås.

Han understreker at det var et samarbeid med Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA).

– Fire fra KIA var med som ledere pluss en fra mottaket. Vi har et flott samarbeid med KIA, som er så positive. De er flinke til å få tak i støtte til aktiviteter og prosjekter. Det er lettere å arrangere noe når det er støtte å få.

Aktiviteter
– Fortell om denne aktivitetsdagen?

– To busser kom og hentet dem. Vi begynte med et måltid, og vi serverte lasagne, brød og salat. Før vi spiste, hadde vi en kort andakt. Så hadde vi en aktivitetsløype med svampekasting, fiskedam og pilkast. De kunne også padle i kano, og vi hadde hoppeslott, ansiktsmaling, tautrekkingskonkurranse og så videre. Etter aktivitetene hadde vi popcorn og stekte pinnebrød.

Etterpå registrerte Lauvås og resten av staben at det var popcorn overalt.

– Det så ut som det hadde vært haglbyger, smiler Lauvås.

Takknemlige folk

– Og hvordan var responsen?

– Det var veldig takknemlige folk. Ungene lekte og hadde det gøy, og foreldrene takket for at vi gjorde dette for dem. Det var mye takknemlighet og smil. Når de setter sånn pris på det, er det bare positivt.

Kretslederen ser ikke bort fra at det kan ble flere slike aktivitetsdager.

– Det er kjekt å gjøre noe så meningsfylt. Det gjør oss godt alle sammen. Når vi har det flotte tunet på Ognatun og har godt utstyr, er det fint å dele det med en gruppe som virkelig trenger oss. Jeg håper det kan smitte og bre seg til andre, for der er mange flotte forsamlinger og bedehus som kan gjøre det samme, sier Torgeir Lauvås.

Les også: Det svinger på bedehuset

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.