Hvem fortjener Medierosen?

Familie og Medier ønsker å premiere god medieproduksjon med en ros og takk.

– Vi mener det er viktig med ros i samfunnet og vi har tro på forandringskraften i ros, sier daglig leder i Familier og Medier, Jarle Haugland, om prisen Medierosen.

– Det er en verdi i seg selv å takke og gi takk til de som fortjener en takk. Vi vil være med å gjøre folk bevisste på å velge det som er godt. Det er for lett å klage, legger han til.

Det er en pris som Familier og Medier har delt ut årlig i cirka ti år. Den går til et program, en redaksjon eller en person som har bidratt til å fremme kristen tro og gode verdier. I fjor var det «Salmeboka minutt for minutt» som vant.

Stemmegivning
– Vi har gått ut til våre medlemmer og på sosiale medier for å få folk til å komme med forslag til kandidater. En jury plukker ut de ti av disse kandidatene. Så har vi en stemmegivning, hvor folk kan stemme på disse ti kandidatene på vår hjemmeside, forklarer Haugland.

Fristen for å stemme på de ti utvalgte kandidatene, er søndag 7. august. Etter stemmegivningen vil juryen velge en vinner blant de tre beste kandidatene. Vinneren blir kåret en gang i slutten av august. Les om kandidatene her.

Rettferdig vinner
– For å få en rettferdig vinner, er stemmegivning og en faglig vurdering tilsammen en god kombinasjon. Det blir feil hvis vi bare bruker en av delene, sier Haugland.

Alle som stemmer blir med i trekningen av en DAB+-radio og kan få med et gratis medlemskap i Familie & Medier ut 2016. Programmet, redaksjonen eller personen som vinner, får god omtale og et grafisk trykk av avistegneren Marvin Halleraker.

Gode kandidater
Dokumentarseriene «Guds lærlinger», «Jeg mot meg», «Frelst» og «Petter Uteligger» er noen av årets kandidater til Medierosen.

– Det er påfallende mange gode kandidater i år. Det viser at det er mulig å velge gode medieprogrammer, og det kan vi ta med oss, er Hauglands kommentar til årets kandidater.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.