– Ikke siste generalforsamling
– Jeg kjenner på stor takknemlighet, sier Erik Furnes – som erkjenner at han kjente på stor spenning i forkant av årets generalforsamling (GF).
– Jeg kjente en spenning i forkant fordi vi ved de to foregående generalforsamlingene har fått litt blandede tilbakemeldinger, sier Furnes.
For til tross for at Sambåndet både i 2013 og 2011 rapporterte om «vellykket GF», bar responsen underveis og i etterkant også preg av kritikk.
– Jeg opplevde selv at vi stresset en del for å få tid til alt vi skulle, og det gikk gjerne på bekostning av tid til ettertanke og betjening i forbindelse med bibeltimer og kveldsmøter.
Dermed er lettelsen desto større denne gang.
– Foreløpig har det vært en unisont positiv tilbakemelding på arrangementet i Ålesund, sier Furnes.
God tid.
Folk har ifølge Furnes opplevd møtene som oppbyggelige og gode. Deltakerne har funnet inspirasjon og glød og reiser hjem med tro på framtiden. Samtalene underveis i møter og forhandlinger var relevante, og det var god tid til annen prat. Også selve arrangementet med lyd, lys og bilde får mye skryt. Og ikke minst lokalitetene.
– Vi opplevde at Borg og fasilitetene de har, passet veldig godt til et GF av vår kaliber, og Sunnmøre indremisjon hadde godt med folk som stilte opp og la til rette. Jeg vet også at det er gjordt et godt og grundig bønnearbeid over lang tid. Det merket vi resultatene av.
Stor frihet.
Kretsleder og sjef for de lokale kreftene, Johan Halsne, er glad for tilbakemeldingen som korresponderer med det han selv erfarte.
– Ting glir veldig greit hele stevnet. Komiteene har hatt stor frihet og selvstendig ansvar, og de har gjort en svært god jobb, sier Johan Halsne.
På forhånd var de mest urolige for parkeringen, som var lagt et lite stygge unna og betjent med shuttle-buss, og at Borg er et stort skoleområde der det kan være litt krevende å finne fram.
– Dette løste seg veldig greit, ikke minst på grunn av det gode været vi fikk, sier Halsne.
Rekordkollekt.
Det var også en viss spenning knyttet til møtehallen på Borg – ville den være stor nok? Heller ikke dette ble en utfordring. På de best besøkte møtene var det 900 mennesker til stede, noe mindre enn toppkveldene på de siste GF-arrangementene.
– Men det vi nå opplever, er at det kjennes som fullt hus på hver eneste samling, og det er minst like viktig, sier Halsne.
Selv om ikke antall deltakere gav rekord, viser kollekt-tallene all-time-high. Tallene fra bankterminaler og kollekt-korger passerer alene 500.000, det høyeste tall noen sinne og godt over budsjettet. Da er heller ikke gaver gitt via mobiltjenesten Vipps, som ble testet for første gang, regnet med.
Siste GF?
Både i forkant og underveis på GF gikk det rykter om at årets samling var den siste Generalforsamling. De ryktene avkrefter Erik Furnes.
– Så lenge vi er en organisasjon, er vi forpliktet på å avvikle en generalforsamling.
Men med et delegattall på 204, langt færre enn Molde 09 (306 delegater) og også lavere enn Bildøy 11 (212) og Lyngdal 13 (205), stiller han og flere med ham spørsmålet om GF i sin nåværende form er den beste løsningen.
– Med et slikt vellykket storstevne friskt i minne, frister det selvsagt å fortsette som før, men vi må våge å spørre om utsendingene som er her, gjenspeiler arbeidet vårt generelt og det pulserende forsamlingsarbeidet spesielt. Dersom den nye lederkonferansen vår blir en suksess, kan det være et godt alternativ å legge de formelle GF-sakene inn som en del av denne. Derfor vil vi gjøre en grundig vurdering etter den er i mål der vi blant annet spør om det finnes andre måter og bedre tidspunkt å gjennomføre vår generalforsamling på.
Bildøy neste?
Det som derimot er ganske sikkert, enten det blir GF på gamlemåten eller i ny form, er at Ålesund ikke blir arrangør neste gang.
– Det blir i Bergenstraktene, og da er det ikke usannsynlig at Bildøy får en sentral rolle, sier Erik Furnes.
Les mer: Ånd, sjel og legeme (kommentar)
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!