ImF snart i glass og ramme

Armer og bein av stål måtte til da glassvegger og -dører mandag kveld ble lempet opp i Indremisjonsforbundets nye kontorlokaler i fjerde etasje i Straume Forum.

STRAUME: 16 unge kvinner og menn fra Bildøy bibelskole var til uvurderlig hjelp for en håndfull ImF-ansatte som fikk en to-tre timers treningsøkt de sent vil glemme. Også folk fra Straume Forums egen dugnadsgjeng deltok.

På morgenenes parole i ImFs snart utflyttede lokaler på Bildøy ble det klart at verken heis eller innvendige trapper i Straume Forum kunne regnes med denne dagen. En innbitt generalsekretær – Erik Furnes – var imidlertid klar på at jobben måtte uføres før datoen skiftet.

Og slik ble det. Indremisjonsfolk lar seg ikke stoppe så lett. I kontortiden monterte Erik Furnes Ikea-kjøkken, mens de ansatte for øvrig gikk i gang med å pakke ned kontorene sine. Like før klokka 17.30 begynte så arbeidet med å frakte pallene med den tunge glasslasten fra kjelleren i Straume Forum og opp til nivå med hovedetasjen. Inge Ree førte kyndig traktoren med løfteredskap, med generalsekretær Erik Furnes og medieleder Petter Olsen som henholdsvis ballast foran – for å utjevne noe av vekten – og lastsikring på siden under transporten opp bakken.

flytting4Ved 18-tiden ankom så to minibusser fra Bildøy bibelskole. Etter lagfoto og kamprop ga de seg trøstig i gang med arbeidet. De flere titall kilo tunge glasselementene skulle bukseres opp en betongtrapp, videre opp på en plattform og så inn gjennom en nødutgangsdør (se til høyre på bildet øverst).

Ganske raskt fant dugnadsgjengen en teknikk. På «mellomstasjonen» ble det satt opp et stillas. Der sto det to sterke ungdommer og tok imot elementene som bærerne lempet opp til dem. En madrass ble lagt på plattformen inn til nødutgangsdøren, der en tredje gruppe sto klar til å ta imot og prosessere videre inn i lokalene (se bildet nestøverst på siden).

Etter halvannen times intenst arbeid vanket det så pizza og brus. Etter sigende var løftet om dette mer enn nok til å motivere bibelskoleelevene for den svetteperlefremmende økten.

En ny times arbeid måtte til før pallene endelig var tømt. Det var også kreftene – i alle fall hos noen. I dag er det montering.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.