50 frivillige selger brukt

Varaordfører Tom Georg Indrevik (H) i Fjell mener Bruktbutikken i Straume Forum tilfører kommunen en ny dimensjon.

− Det er fantastisk. De som ikke har så god råd, kan kjøpe det de trenger for en billig penge. Det vil trekke folk til denne delen av Straume. At det er så nært det store kjøpesenteret er positivt, sier Indrevik til sambåndet.no.

Før åpningen av den nye bruktbutikken i førsteetasjen på Straume Forum står det fullt av folk som vil inn. Varaordføreren åpner butikken med å kutte en snor med en kniv.

Frivillighet og bærekraft
− Det binder sammen frivillighet og bærekraft. Her kan man gjenbruke ting man kaster eller som bare blir liggende i skapet, og her kan man finne perler. Pengene går til et godt formål og kommer andre til gode som har behov for det, fortsetter Indrevik.

Varaordføreren er tydelig imponert over dugnadsinnsatsen som ligger bak Bruktbutikken, men vil ikke selv kjøpe noe på åpningsdagen.

− Jeg har lovet min kone ikke å kjøpe noe, for vi har garasjen full. Vi får heller levere noe. Jeg håper på god omsetning, og at folk kommer og leverer bidrag, avslutter han med et smil før han må videre.

Bidrar økonomisk
Bak disken har Elin Nesje og Atle Våge det travelt. Køen er lang. Men Våge rekker å opplyse om at de har omtrent 50 frivillige, 20 av dem er på plass den første dagen, og at de tar imot alt som er salgbart.

img_3719

Ingrid Tveranger er en av de frivillige i Bruktbutikken.

Frivillig Willy Landro har litt bedre tid.

− Det er flere mål med gjenbruksbutikken. Det er en del av Straume Forum. Vi hadde 525 kvadratmeter som vi lurte på hvordan vi skulle bruke. Bruktbutikk kom opp som et godt forslag. Det er en god ting. Det bidrar økonomisk til forskjellige ting som vi ønsker å gjøre. Overskuddet skal gå til et prosjekt til Åpne Dører og North South Partnership Aid (NSP Aid) og til ungdomsarbeid på Sotra. Butikken betaler også husleie og bidrar til inntekter til driften, forteller Landro.

Ingrid Tveranger er en annen som er frivillig på Bruktbutikkens åpningsdag.

− Jeg er frivillig fordi jeg er med i ImF Straume. Så er jeg pensjonist og har god tid. Jeg har lyst til å være med og har lyst til å bidra. Og det er veldig kjekt å treffe nye folk, sier Tveranger.

Hun har jobbet i andre bruktbutikker før. Nå vil hun være frivillig en gang hver fjortende dag.

En butikk som har manglet
Kunde Alya Aili har funnet en lysestake, en skål og en serviettholder, mens hun lurer på om hun skal kjøpe et lydanlegg.

− Virker det, spør hun. − Datteren min er interessert i noe slikt.

Hun synes det er en fin butikk.

− Det er en butikk som vi har manglet på Sotra. Jeg kommer til å bruke den, sier hun.

img_3723

Arne Bjorøy har funnet seg en bordlampe.

En annen kunde, Arne Bjorøy, har funnet en bordlampe.

− Jeg synes butikken er på rett plass. Utvalget er utrolig rikt. De har fått utstilt ting på en veldig flott måte. Jeg treffer mange kjente og kjenner de fleste frivillige. Bra det er en lokal butikk og ikke noen kjede. Formålet som overskuddet går til, er godt. Jeg er ikke med i ImF Straume, men har en god relasjon til forsamlingen, sier Bjorøy.

Bruktbutikken har også en sosial sone hvor man kan få en kopp kaffe og noe å bite i.

− Her kan vi få kontakt med folk og knytte relasjoner inn mot forsamlingen, sier Willy Landro.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.