Avspark for Awana i Norge

Over 400 mennesker fylte Fredheim Arena da forsamlingen nylig tok avspark for Awana sitt barneopplegg i Norge.

SANDNES: – Vi håper Awana-opplegget skal bli en integrert del av trosopplæringen, sikre god, bibelfundert undervisning og være så bra at barna inviterer med alle vennene sine, sier familiepastor Anne Lene Otterøen i den ImF-tilknyttede forsamlingen Fredheim Arena.

Amerikansk

Men hva er Awana, tenker du kanskje?

Awana er en organisasjon i USA som produserer ressurser for menigheter over hele verden. Nesten 11.000 menigheter i USA bruker opplegget til Awana, og organisasjonen har arbeid i 116 land. Indremisjonsforbundet (ImF) har nå inngått en formell avtale med Awana om å være den organisasjonen som tar Awana til Norge.

Awana tilbyr et barne- og ungdomsopplegg som følger barna fra de er to år og helt inn i voksenalderen. Opplegget fokuserer på grundig bibelundervisning og på nære relasjoner mellom barn og ledere og mellom forsamlingen og hjemmet.

Bøker, hefter og andre ressurser har i løpet av det siste året blitt oversatt fra engelsk til norsk, og målet er at disse ressursene fra høsten 2017 skal bli tilgjengelig for alle barne- og ungdomslag i ImF.

Pilot

Fredheim Arena vil det neste året fungere som pilotmenighet for Awana-opplegget, og dette begynte altså med et stort smell søndag 28. august: 140 barn på barnegruppene, over 400 på formiddagsmøte og over 145.000 kroner innsamlet i kollekt (den forrige rekorden var 59 000). På møtet fikk vi se alle barne- og ungdomslederne som skal være med i de ulike gruppene, og pastor Runar Landro talte om at Gud er trofast, og at dette er et budskap som vi kan få gi videre til de neste generasjonene.

Avspark for Awana i Fredheim Arena 28.08.16. Foto: Privat

Avspark for Awana i Fredheim Arena 28.08.16. Foto: Privat

Etter møtet kunne Fredheim by på følgende (hold dere fast): hesteridning, hoppeslott, hoppesklie, luftgeværskyting, paintball, popcornmaskin, blikkbokskasting, englemassasje(!), ansiktsmaling og en to meter lang bløtkake.

– Det er herlig å være i gang, sier Anne Lene Otterøen.

– Vi tror vi har fått noe av Gud gjennom vårt vennskap med folkene fra Awana. Vi har fått i oppgave å gi det videre, og vi på Fredheim vil snart sette oss ned og snakke om hvordan vi kan ta dette videre, både her i vår menighet og videre utover. For dette er for bra til at vi kan holde det for oss selv, sier hovedpastor Runar Landro.

– Rette ledere til rett tid

«You really caught the spirit of Awana» («Dere har virkelig klart å gripe det Awana står for»), sier Valerie Bell, leder for Awana sitt arbeid internasjonalt.

Hun var tydelig imponert over arrangementet som Fredheim hadde laget til denne søndagen.

Valerie Bell, Cindy Craig og Donna Hershock har vært gjester på Fredheim hele uken i forveien, der de har bidratt med ledertrening og inspirasjon.

– Gud har reist opp de rette lederne til rett tid, både her på Fredheim og i ImF, og satt dem i kontakt med Awana slik at vi sammen kan jobbe for at barna i Norge skal få bli kjent med evangeliet. Og så er det ekstra spesielt for oss å oppleve at Awana er kommet til Norge, fordi familien til grunnleggeren vår, Art Rorheim, kommer fra Norge, sier Cindy Craig og fortsetter:

– Jeg er virkelig imponert over lederne her på Fredheim og deres brennende ønske om å tjene og lede barna. Jeg tenker på Salme 78 når jeg ser det som skjer her på Fredheim, og dette er akkurat det Awana står for.

Avslutningsvis spør vi Cindy, Valerie og Donna om de har et godt råd til andre som vurderer å starte en Awanaklubb. Og svaret er like enkelt som det er amerikansk: «Just do it!»

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.