Inviterer til fellesskap på julaften

I år planlegger Willy og Britt-Jorun Landro og Otto Dykolbotn med familie en annerledes julefeiring i Straume Forum. Men de trenger flere festdeltakere for at det skal bli fest.

− Det er første gang jeg tenker å feire jul på denne måten, forteller Otto Dyrkolbotn.

Han er med i komiteen som inviterer til julefeiring i Straume Forum.

− Vi hadde familieråd hjemme, og alle var helt med. Så nå skal hele familien feire jul i Straume Forum. Som familie synes vi det er kjekt å få gjøre noe annerledes til jul, sier Dyrkolbotn.

God julestemning
− Hva slags julefeiring er det dere inviterer til?

− Det blir et tradisjonelt juleopplegg med litt juleprogram, god julestemning, julemat og julemusikk. Så planlegger vi en julepakkelek.

Ifølge Dyrkolbotn er arrangementet for alle som ønsker å feire jul sammen med andre.

− Vi vet at ikke alle har noen å feire jul sammen med. Noen blir sittende aleine, og noen har også dårlig økonomi. Her kan de komme og ha fellesskap og spise gratis julemat. Kanskje finnes det noen nye landsmenn som også ønsker seg noen å feire jul med. I Norge har vi tradisjon for en veldig privat julefeiring, sier Dyrkolbotn og kommer med en oppfordring:

− Hvis noen kjenner noen som sitter alene, så må de gjerne gi dem en invitasjon og gjøre dem oppmerksom muligheten for å feire jul noen timer sammen med andre i Straume Forum.

Les også: Julaften på Ognatun

Få påmeldte
Informasjon om julefeiringen er spredt som arrangement på Facebook og på nettet ellers, og med invitasjonsfoldere og annonser. Dyrkolbotn er også blitt intervjuet på P7 Kystradioen.

Men til tross for markedsføringen og stor entusiasme blant arrangørene, så er det foreløpig ikke så mange påmeldte til festen, forteller Willy Landro, initiativtaker til arrangementet.

– Nå har vi en fem–seks påmeldte, og vi har hatt noen få andre henvendelser. Det bør være minst ti påmeldte for at det skal bli noe arrangement. Vi venter til etter påmeldingsfristen 16. desember før vi ser hva vi gjør, sier Landro.

Plass til alle
Plassproblem tror ikke arrangørene at de skal få i den nye bedehus-storstuen på Sotra.

− Vi regner med at vi har plass til alle. Det er første året vi gjør dette. Så det blir spennende å se hvor mange vi blir, sier Dyrkolbotn.

− Hva slags forventninger har du?

– En koselig kveld, en hyggelig prat, godt fellesskap og at vi kanskje blir litt kjent med noen nye mennesker. Vi gleder oss, og jeg håper også at det kan bety noe godt for noen, svarer Dyrkolbotn.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.