ADVENT: - Vi kan bety noe ved å invitere noen på besøk eller besøke noen nå i desember, sier leder for ImF-Ung Rogaland, Anne Berit Aarsland. ILLUSTRASJONSFOTO

Jul med nestekjærlighet på menyen

ImF Rogaland har startet en aksjon på Facebook hvor de oppfordrer folk til å invitere eller gå på besøk til en familie eller enkeltpersoner i løpet av desember.

 – Vår julefeiring på Ognatun 3. juledag må gå ut i år. I stedet vil vi satse på å samles i små grupper i hjemmene, siden vi ikke kan samles mange til julefeiring på Ognatun, sier leder for ImF-Ung Rogaland, Anne Berit Aarsland til sambåndet.no.

I 2013 inviterte ImF Rogaland for første gang til julefeiring i samarbeid med Kia (Kristent Interkulturelt Arbeid). Siden har det blitt en tradisjon. På grunn av koronapandemien har kretsen i år kommet opp med et alternativ, prosjektet «Julefeiring med nestekjærlighet på menyen».  Prosjektet blir fremmet av en aksjon på Facebook.

Prioritere
– Hvem kan vi være med å bety noe for i desember? Vi kan bety noe ved å invitere noen på besøk eller besøke noen. Vi vil oppmuntre til å nedprioritere andre ting for å prioritere å gå på besøk eller invitere på besøk, fortsetter Aarsland.

ImF Rogaland organiserer tiltaket, og i første omgang vil de sende invitasjon til de som har vært med på julefeiringen på Ognatun. Kretsen vil også ta kontakt med Hå mottak og inkludere de som bor der. Aarsland nevner at et alternativ til å samles hjemme kan være å invitere en familie eller enkeltpersoner på kafé eller restaurant.

Rammer
– Vi anbefaler at det blir lagt klare rammer for et slikt besøk, som at juleevangeliet blir delt, sier Aarsland.

Hun fremholder at man må følge anbefalte smitteverntiltak, noe som blant annet betyr at hvis en prioriterer å være med på dette prosjektet, bør en ha færre andre nærkontakter samme uken. Alle som vil, kan delta i prosjektet, selv om en ikke har vært med i komiteen for julefeiringa.

Håp
– Vi håper at vi på denne måten kan snu koronasituasjonen til noe positivt, og at slike besøk vil skape gode og varige relasjoner mellom etniske norske familier og våre nye landsmenn. En invitasjon kan også bety mye for andre som kjenner på ensomhet i desember. Forhåpentligvis kan vi gjennom dette få bety noe for enda flere enn vi hadde kunnet med julefeiring på Ognatun, understreker Anne Berit Aarsland.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.