Nytt fjes i Bergens Indremisjon

Bergens Indremisjon har fått ny barne- og familieleder. Hun heter Marta Lomheim.

− Jeg fikk en telefon fra Bergens Indremisjon. De spurte om jeg ville jobbe der. Det var en prosess før jeg sa ja, men jeg kjente etter hvert at jeg kunne tenke meg arbeidsoppgavene. Jeg tror Gud vil ha meg her, sier Lomheim.

Når sambåndet.no snakker med henne, har hun vært en uke i den nye jobben som barne- og familieleder i Bergens Indremisjon. Hun er fra Stord og er utdannet lærer og har jobbet som lærer på Sygna videregående skole og Danielsen ungdomsskole Sotra og nå sist i et vikariat på Danielsen ungdomsskole Bergen.

Hun er ganske godt kjent med Indremisjonsforbundet. I to år jobbet hun som barne- og ungdomsarbeider i ImF Rogaland, og hun har gått på Bildøy Bibelskole og har også vært med på lørdagssamlingene for eldre ungdommer og studenter i Betlehem.

Allsidig jobb
 
Men det er en del år siden jeg gikk der. Jeg kjenner ikke forsamlingen i dag, sier Lomheim.

− Hva slags inntrykk har du av forsamlingen etter en uke i jobben?

− Jeg har et positivt inntrykk. Jeg treffer stadig på hyggelige mennesker.

− Hva vil arbeidet konkret bestå i?

− Jeg vil være hovedansvarlig for søndagsskolen og leirarbeidet og vil også være engasjert i familiearbeidet Jesus i hjemmet og Storsøndag, som er møte for hele familien. Så skal jeg følge opp, veilede og rekruttere ledere.

I tillegg skal Lomheim ha kontakt med Solgløtt barnehage, som Bergens Indremisjon eier.

− Det er en allsidig jobb hvor jeg får utfordret meg selv på blant annet leirarbeid og forkynnelse. Det er noe annet enn å være lærer, konstaterer Lomheim.

Visjon
Men hun ser at erfaringen som lærer er relevant i stillingen.

− Jeg har erfaring med barn og organisering og administrasjon, og jeg har vært kontaktlærer og har samarbeidet med foreldre hele tiden.

− Hva vil du som barne- og familieleder?

− Først vil jeg snakke med lederteamet og bli kjent med forsamlingen. Jeg ønsker bevissthet om hva vi formidler. Så har jeg en visjon om at barn og familier opplever Betlehem som en god plass å være og et sted hvor de kan vokse i tro og kjennskap til Jesus.

Interesser
− Hva gjør du når du ikke er på jobb?

− Jeg bruker mye tid sammen med familie og venner. Så er jeg veldig glad i å være fysisk aktiv, er glad i idrett og sport, går på treningsstudio og er glad i å gå på ski og i fjellet. Jeg liker godt å reise og se andre kulturer.

Forrige skoleår reiste hun rundt i syv måneder. Da jobbet hun blant annet tre måneder som frivillig på Youth With a Mission sin Discipleship Training School på Hawai og reiste til Mexico, Bolivia, Peru, New Zealand og Australia. Hun har også reist med den transibirske jernbanen.

− Så liker jeg å lese, legger Lomheim til.

Hennes onkel, Sylfest Lomheim, kjent fra radioprogrammet Språkteigen og TV-serien Typisk norsk og tidligere direktør i Språkrådet, har kanskje bidratt til at hun liker å lese.

− Som norsklærer er jeg er glad i språket, men jeg vet ikke om min onkel har noe med det å gjøre, sier Marta Lomheim.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.