FORELDREFOKUS: Foreldre i Bergens Indremisjon har fått et nytt tilbud. ILLUSTRASJONSFOTO

Gir hjelp til å være kristne foreldre

Småbarnsforeldre i Bergens Indremisjon får et samtaleforum der de kan få støtte og hjelp til å formidle kristen tro og kristne verdier til sine barn.

– Dette er et helt nytt tiltak. Det er et uttrykt ønske fra dåpsforeldre å ha et forum hvor en kan ta opp barneoppdragelse og hvordan formidle kristen tro til sine barn, sier barne- og familieleder Marta Lomheim i Bergens Indremisjon om det det nye tilbudet i forsamlingen.

Det heter Foreldrefokus og er et samtaleforum og en møteplass for foreldre som har spørsmål rundt formidling av kristen tro i oppdragelsen.

Behov
– Det viktigste er at foreldrene definerer behovet, fortsetter Lomheim.

Hun har hatt møte med noen i foreldregruppa i menigheten, og der kom de frem til dette opplegget, og at møte en gang i måneden er overkommelig. Hver gang blir det tatt opp et tema etterfulgt av spørsmål og samtale. Første møte var onsdag 19. januar, og det var ifølge Lomheim ni foreldre som kom. Temaet var «Det er bare en fase, ikke gå glipp av den».

– Det var et fint møte med en kombinasjon av samtale og undervisning. Folk satte pris på tiltaket og muligheten til å komme sammen, forteller Lomheim.

– Bedehuskirken på Bryne har et lignende opplegg – Oppdrift, læringsfellesskap for foreldre. Kjenner du til det og har det eventuelt vært en inspirasjon for Foreldrefokus?

– Jeg kan ha hørt om det, men har ikke fått med hva det er. Foreldrefokus er startet etter lokalt ønske og behov.

Møtested
– Hva vil dere med Foreldrefokus?

– Tanken er at det kan være et møtested hvor en kan bli kjent og skape relasjoner, og at det kan bli et fellesskap. Noen av foreldrene har lite familie og nettverk her i byen, og det kan være godt å få støtte og hjelp i foreldreoppgaven.

Temaene for de neste samlingene er ikke klare, det kommer an på ønskene fra foreldrene.

Krevende
– Så det å være foreldre er såpass krevende at man trenger et slikt forum?

– Én ting er generelle utfordringer i barneoppdragelsen, der kan en få råd og hjelp fra folk uavhengig av tro og livssyn. Men det er utrolig krevende i vår tid å være kristne foreldre og formidle kristen tro og kristne verdier til våre barn, sier Marta Lomheim.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.