GJESTER: Øverst fra venstre: Johanne Leinebø og Astrid Klungland. Nederst fra venstre: Ragnhild Pettersen, Berit Nesseth Otterlei, Arild Ove Halås og Randi Fagerhol Lauvås. FOTO: PRIVAT (montasje: Sambåndet)

Lyser opp mørketiden

I løpet av ni kvelder i desember vil ni bedehus på Sunnmøre få besøk av gjester og sangere/musikere gjennom konseptet «Stjernedryss i advent».

‘- En stjerne har den egenskapen at den avgir lys. Budskapet som skal formidles av de som er invitert med på dette opplegget, skal være en stjerne, sier Johan Halsen til sambåndet.no. Kretslederen i Sunnmøre Indremisjon er den som står bak konseptet.

Byttet navn

«Stjernedryss i advent», som i år brukes som navn for andre gang, het tidligere «Bedehusets julekalender». Johan Halsne har reist rundt med dette i over ti år i Rogaland og på Sunnmøre.

– Det forrige navnet kommuniserte ikke så godt. Vi har også et ønske om at det skal nå lengre ut enn tradisjonelle bedehusmøter, framholder Halsne.   

Hver kveld består av sang- og musikkrefter sammen med en eller flere gjester som deler sin historie. Dette er personer som har en spesiell jobb eller har opplevd ting i livet som er verdt å dele med andre.

Gjestene

Så er det da også sterke historier som kommer til å bli fortalt disse kveldene (se også faktaboks).

  • Aslaug Klungland vil snakke om tilgivelse. Bakgrunnen er spesiell. Hun var gift med politiførstebetjent Arne Sigve Klungland, som ble skutt og drept under Nokas-ranet i Stavanger 5. april 2004. Sønnen Kjetil har tidligere fortalt sin historie – også med hovedvekt på tilgivelse – i Sambåndet.
  • Per Sævik er skipsreder og tidligere stortingsrepresentant for KrF. Han har i ni år arrangert seminar om Hans Nielsen Hauge og er invitert for å snakke om haugianisme i 2018 og hvordan man kan unngå å bli styrt av penger.
  • Ragnhild Pettersen var misjonærbarn som ble mobbet på skolen og søkte seg inn i et stoffmiljø. Hun ar skrevet bok om sine opplevelser. Hun er for øvrig gift med Arvid Pettersen, som er en av sangerne under «Stjernedryss i advent».
  • Oddgeir Bruaset er mest kjent som programleder for NRK-serien «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Han har også skrevet bøker om juletreet og bakgrunnen for julesanger, og det er dette siste han er invitert for å snakke om. Han kobles med sangerne Synnøve og Vegard Voldsund.
  • Johanne Leinebø har bakgrunn som misjonær på Madagaskar. Hun fikk en sykdom som gjør at hun i dag er nesten blind. Leinebø er invitert for å snakke om misjon utenfor Norges grenser.
  • Randi Fagerhol Lauvås og Arild Ove Halås er gift og ansatt i Sunnmøre Indremisjon. De har begge hatt ektefelle som er død etter lang tids sykdom. De er invitert for å snakke om dette samt det å ta vare på seg selv i en slik situasjon, og hvordan det er å gifte seg igjen i godt voksen alder.
  • Berit Nesseth Otterlei fra Langevåg er utdannet helsesøster med videreutdanning innen veiledning. Hun fikk et barn med en alvorlig sykdom (Prader Willis). Hun står bak bloggen Unik mamma og er invitert for å snakke om hvordan det er å få et annerledes barn. 

– Når det gjelder Otterleis historie, kommer vi til å komme innom den pågående debatten om abortloven, bekrefter Johan Halsne.

SANG OG MUSIKK: Arvid Pettersen, t.v., Arne Pareli, Marit Stokken Berland og Irene K. Alnes. FOTO: PRIVAT/ImF MEDIA ARKIV (montasje: Sambåndet)

Ifølge pressemelding fra Sunnmøre Indremisjon blir det hver kveld også lynutlodning og en kaffikopp med noko attåt. Det blir også salg av bøker/DVD og mulighet å gi en julegave til Sunnmøre Indremisjon. Johan Halsne blir med på alle samlingene og er møteleder.

Sang og musikk

Arvid Pettersen med team, Arne Pareli, Marit og Irene, Synnøve og Vegard Voldsund vil stå for sangen og musikken på årets samlinger.

I år er det Årseth bedehus (Ellingsøy), Blindheim bedehus, Emblem Bedehus, Ulsteinvik bedehus, Godøy bedehus, Langevåg bedehus, Brattvåg bedehus, Sylte bedehus (Valldal) og Valderøy bedehus som får besøk.

Det hører med til historien at første nestleder i KrF, stortingsrepresentant Olaug Bollestad, også hadde sagt ja til å være gjest. Hun trakk seg imidlertid på grunn av endrede møtedatoer for helse- og omsorgskomiteen på Stortinget.  

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.