REKORD: KVS-Lyngdal har aldri hatt så mange elever som denne høsten. Ikke alle har fått plass på internatet. FOTO: ImF MEDIA ARKIV

Sprengfulle ImF-skoler

KVS-Lyngdal og Bildøy Bibelskole må "ut på bygda" for å få plass til alle elevene, og KVS-Bygland passerte 60 elever - med erfaringsbasert håp om flere.

‘- 343 elever har begynt, og det er det høyeste elevtallet vi har hatt, sier rektor Ståle Andersen ved KVS-Lyngdal på vei hjem etter at første skoledag er over.

– 94 studenter har startet skoleåret, avbryter rektor Gunnar Ferstad ved Bildøy bibelskole et møte for å fortelle sambåndet.no.

– Elevtallet hos oss landet på 61, melder rektor Steffen Røykenes ved KVS-Bygland, som det også i år var knyttet aller mest spenning til.

Lyngdal

Vi begynner med KVS-Lyngdal. Rektor Ståle Andersen er godt fornøyd med 342 elever, som er om lag 30 flere enn forrige skoleår. En viktig årsak er den nye klassen i studiespesialisering som skolen fikk godkjent – etter at Kunnskapsdepartementet overprøvde Utdanningsdirektoratet.

– Denne klassen ble helt full, konstaterer Andersen, som legger til at det også er fullt på idrett.

Så er det noen færre elever på IKT Service enn forrige skoleår, og det samme er tilfelle på naturbruk.

– At det er nedgang på IKT Service kan ha sammenheng med at det er på vei ut hos oss, sier Andersen.

– Har dere plass til alle elevene som ønsket å bo på internatet?

– Vi måtte faktisk leie et hus utenom for dette skoleåret. Vi ser på løsninger for det fram mot neste skoleår, sier Ståle Andersen. 

Bildøy

Det viser seg at også Bildøy bibelskole måtte ut av internatbygningen for å få plass til alle 94 studentene som møtte fram til skolestart i helgen.

– Vi har leid en kjellerleilighet til noen av T2-studentene, forteller rektor Gunnar Ferstad.

Som sambåndet.no kunne melde 31. juli, hadde hele 96 studenter takket ja til plass ved Bibelskolen i høst. Før åpningshelgen hadde to av disse, som skulle gått i Krik-klassen meldt fra at de ikke kom likevel.

– 94 studenter betyr at alle som hadde sagt de skulle komme, møtte fram, sier Ferstad, som med dette kan glede seg over en vekst på nesten 50 prosent sammenlignet med forrige skoleår.

Skolen har nå startet innkjøringsdagene. 

– Det skal bli spennende å bli kjent med studentene. Nå har vi hatt det første møtet med dem, og det virker veldig lovende, sier rektoren.

Før han vender tilbake til møtet sitt, kan Ferstad også si litt om fordelingen rent kjønnsmessig:

– Det er mange gutter. 38 av 68 på førsteåret er gutter, sier Gunnar Ferstad.

Bygland

I Setesdal har rektor Steffen Røykenes ved KVS-Bygland gått nøye gjennom tallene for oppstarten i helgen. To streker er foreløpig satt under tallet 61 – 38 gutter og 23 jenter.

– En flott gjeng, konstaterer han.

KVS-Bygland hadde dette skoleåret et mål om 63 elever og hadde lenge et håp om 65. 

– Vi håper fortsatt på 65 elever. De siste årene har det vært tradisjon for at noen dukker opp i løpet av de første ukene etter oppstart, sier Røykenes.

Et elevtall på 60 har lenge vært nevnt som et minimum for at skoleøkonomien skal bære seg. Røykenes opplyser at det i forkant av dette skoleåret også er gjort konkrete tiltak for å styrke økonomien.

– Ansatte fikk tilbud om å gå noe ned i lønn, og mange valgte å være med på det. Lønnsregulering er også utsatt til 1. januar. Så har det vært noen frivillige stillingsreduksjoner. På den andre siden har vi fått mer fra fylkeskommunen til spesialundervisning, opplyser rektor Steffen Røykenes.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.