Ålesund bedehus er solgt

Ålesund Bedehus er solgt til Stiftelsen Ungdom i Oppdrag.

Siden 2014 har Ungdom i Oppdrag (UIO) har hatt fast tilhold i Ålesunds store bedehus. Ungdom i Oppdrag har i lengre tid vært i dialog med huseier ImF Sunnmøre om å få kjøpe bygget, og nå er de to organisasjonene endelig i mål. Sammen signerte de kontraktene mandag 18. mai, går det fram av en pressemelding fra ImF Sunnmøre.

Sambåndet har flere ganger skrevet om mulighetene for at bedehuset kunne bli solgt – og da mest sannsynlig til UIO.

– For ImF Sunnmøre har det hele tiden vært et ønske om at Ålesund Bedehus også i fremtiden skulle være et hus med rom for å utruste og bygge Guds forsamling. Sammen med eksisterende arbeid i huset vil UIO viderutvikle dette arbeidet på en god måte. ImF Sunnmøre er derfor i dag takknemlige for at vi kan gi stafettpinnen videre til UIO, sier Johan Halsne, leder for ImF Sunnmøre. 

Tverrkirkelig

Ungdom i Oppdrag er en verdensomspennende tverrkirkelig kristen bevegelse som driver misjonsarbeid i mer enn 180 land. I Norge har Ungdom i Oppdrag ni sentre, deriblant i Ålesund. Hovedoppdraget for senteret i Ålesund er misjonsskoler for kreative mennesker og mennesker som er glad i friluftsliv, og legeskipsarbeid.

– Vi er utrolig takknemlige for samarbeidet med ImF Sunnmøre, sier Randi og Jan Oskar Alnes. Ekteparet er senterledere for Ungdom i Oppdrag Ålesund.

– Vi er også veldig oppmuntret av at en organisasjon med så dype røtter i regionen som ImF Sunnmøre, har tro på og tillit til arbeidet vårt, fortsetter de. 

Planer

Ungdom i Oppdrag planlegger å renovere og utvikle et moderne samlingssted for kristent arbeid i det nylig overtatte bygget.

– Vi er i samtaler med flere menigheter og kristne organisasjoner om å utvikle et moderne møterom og kontorer sammen. Dette er også ImF Sunnmøre en del av, sier ekteparet Alnes og utdyper: – Målet er å styrke hverandre, se synergier og vekst. Vi gleder oss til å begynne å sette huset i stand.

Legeskip

Ekteparet er også involverte som henholdsvis sykepleier og kaptein på legeskipet til Ungdom i Oppdrag i Papa Ny-Guinea. Derfor planlegger de å utvikle et presentasjons og kontorlokale for dette arbeidet i lokalet som tidligere ble brukt av Kjøkkenservice. Her ønsker de å invitere skoler, bedrifter og enkeltmennesker til å bli med på helsehjelp og utviklingsarbeidet til legeskipet i Papa Ny-Guinea. 

Myndighetene i Papa Ny-Guinea har invitert Ungdom i Oppdrag til å bli en del av den nasjonale helseplanen til landet. Legeskipet har tannlegeklinikk, øyekirurgi og laboratorium, og det sendes tre legeteam til lands med småbåter. Myndiggjøring og trening av lokale helsearbeidere er en viktig del av arbeidet til skipet.

Alle om bord er frivillige, og arbeidet blir gjort med skip for å komme frem til mennesker som bor isolert på kysten.

– Det er mange fellesnevnere mellom identiteten til legeskipsarbeidet og identiteten til Sunnmørs-regionen, derfor gleder vi oss til å opprette et sted hvor mennesker på Sunnmøre kan komme og bli med, avslutter Jan Oskar Alnes.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.