NETTGUDSTJENESTE: Fredheim Arena vurderer å sende live fra sine gudstjenester. Her fra en av menighetens onlin-gudstjeneste. FOTO: Skjermdump

Vurderer å sende direkte fra gudstjenester

Gode tilbakemeldinger fra seere på opptak av møter gjør at flere menigheter planlegger livesendinger.

Fredheim Arena er en av mange menigheter som har strømmet møter etter at Norge ble stengt ned på grunn av koronapandemien. Nå vurderer menigheten å sende direkte fra sine gudstjenester.

‒ Vi holder på å montere utstyr som gjør oss i stand til å sende live. Hittil har vi sendt opptak, forteller hovedpastor Runar Landro i Fredheim Arena til sambåndet.no.

Respons
Det er responsen på opptak de har sendt, som er årsaken til at de vurdere å sende live.

‒ Tilbakemeldingene viste at 25% av de som var regelmessig inne, ikke var blant våre vanlige følgere. Her ser vi at folk som ikke er med i menigheten, følger våre møter. Folk i vår menighet fikk kommentarer fra naboer og bekjente fra folk som hadde sett på sendingene våre, sier Landro.

Også Vea bedehusforsamling har produsert møter som de har sendt i opptak. Nå tester de for å produsere for livesendinger.

‒ Vi fikk så god respons på sendingene. Vi har investert i utstyr for å fortsette med sendinger, og vi har dyktige folk som har ansvar for det tekniske, sier pastor Lars Stensland.

Begrensning
Han nevner også det at de har en begrensing på fysiske møter på 200 personer, som en grunn til å fortsette med sendinger.

‒ Vi vil ha sendinger for de som ikke kan eller vil komme på møtene.

Noe av det samme er Landro inne på.

‒ Vi har ikke plass til alle. De som frykter for egen helse kan nå følge med på våre gudstjenester digitalt, sier han.

Personvern
Samtidig trekker han frem en utfordring med livesendinger.

‒ Vi har måttet jobbe med personvern. Folk skal kunne være anonyme. Derfor vil vi avslutte sendingen med prekenen, forteller Landro.

I ImF Straume har de lagt sendingene på is. Forsamlingen har nylig hatt årsmøte og fått nytt styre.

‒ Vi skal ta det opp i styret og drøfte om vi skal fortsette med strømming av møter. Vi avventer hva styret vil si. Nå inviterer vi til fysiske møter for 200 personer med de restriksjoner som vi er pålagt på grunn av smittevern, opplyser styreformann Odd Bjarne Skogestad.

Har din forsamling tenkt å sende møter og gudstjenester på nett i opptak eller direkte? Da vil vi gjerne vite om det! Ta kontakt på e-post: sambaandet@imf.no

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.